Жертвите на стрелбата в жилищна сграда в Чикаго станаха пет.

...
Жертвите на стрелбата в жилищна сграда в Чикаго станаха пет.
Коментари Харесай

Има и пета жертва на касапницата в Чикаго

Жертвите на стрелбата в жилищна постройка в Чикаго станаха пет. Ранена при случая жена е умряла от раните си в неделя.

„ Петата жертва е жена, която е от славянска националност, само че не е българка ”. Това съобщи Иван Анчев - общоприет консул на България в Чикаго, осведоми Нова.

„ Няма претекст, който може да бъде изведен като допустима причина за това ликвидиране. Стрелбата е била извънредно изненадваща за жертвите. От полицията беше изрично декларирано, че не е имало предходен контакт сред тях и стрелеца. Жалби от страна на жертвите към нападателя не е имало, те не са имали никакъв допир – човешки, административен или какъвто и да е било ”, сподели още той. 

В обществените мрежи има апел за дарения, подписан от " Дани и Иси ", с цел да бъде проведено погребението на убитите. „ Ние оказваме помощ и вършим всичко, което е в нашите пълномощия и благоприятни условия. В непрестанен контакт сме с околните на починалите и в България, и с тези, които са в Чикаго ”, разяснява Иван Анчев. 

„ Не познавам персонално хората, които провеждат подписката, само че сме в контакт с близки на жертвите. Един от тях е синът на една от тях ”, уточни още той.

„ В непрестанен контакт сме и с полицейските управляващи. Последната среща беше безусловно преди часове. Почти ежечасно докладваме в Министерството на външните работи ”, сподели Ачев.

„ Загиналите българи са работили специалности, които са почтени за почитание. Това са специалности, които по никакъв метод не хвърлят морална сянка върху техните персони. Това, което виждам от мнения в обществените мрежи е, че те са били доста приятни и уважавани хора ”, коментира генералният консул на България в Чикаго.

Припомняме, че 67-годишен пенсиониран строителен служащ влязе в събота вечерта в жилището на съседите си и простреля четирима души, които вечеряли. Стрелецът отишъл и на горния етаж, където простреля още една жена, която по-късно умряла от раните си.

Арестуваният бил конфликтна персона и постоянно се карал със съседите си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР