Женското полово влечение може да бъде не по-малко силно от

...
Женското полово влечение може да бъде не по-малко силно от
Коментари Харесай

4 техники за повишаване на женското либидо

Женското полово увлечение може да бъде не по-малко мощно от мъжкото, само че комплексите, свързани с външния тип, както и навикът да се пренебрегват сигналите на личното тяло, пречат на дамата да се разкрепости и да се наслаждения пълноценно на секса с колегата.
„ Когато мъжът се намира във върховата точка на екстаза, него въобще не го интересува по какъв начин сега наподобяват гърдите на партньорката, той даже не си отваря очите “, споделя психоложката Синди Местън, създател на изследване за Journal of Sexual Medicine.
„ При дамата е противоположното, тя трескаво мисли „ Боже, би трябвало по-скоро да сменя позата, в тази поза гърдите ми наподобяват увиснали! “ Мъжете нямат никаква връзка с това, въпросът е единствено в женската самокритика. “ Неувереността в личната физическа прелест не е единственият фактор, който отравя удоволствието от секса при дамите.
Друга причина е, че женското схващане постоянно „ изостава “ от физиологичната възбуденост. Доскоро се смяташе, че физиологичната възбуденост и възбудата, изпитвана субективно от индивида, са взаимосвързани – т.е., в случай че мъж е с ерекция или жена изпитва прилив на кръв към гениталиите, те би трябвало в този миг да изпитват полово увлечение. Но това е правилно по-скоро за мъжете, в сравнение с за дамите.
Меридит Чивърс, сексоложка от университета в Торонто, е анализирала и обобщила резултатите от над 100 научни проучвания, в хода на които се е измервало равнището на физиологична възбуденост при мъже и дами по време на обзор на еротични филми. Това, което казвали мъжете за възбудата си, съвпадало с резултатите от измерванията. При дамите не било по този начин.
Чивърс разкрила, че колкото по-дълго дамите гледали видеото, толкоз по-съгласувано се проявявали двата вида възбуденост. Възможно е на дамите просто да им е нужно повече време, с цел да може разсъдъкът да „ настигне “ тялото. Именно по тази причина им би трябвало въведения преди половия акт.
„ Повечето дами не се заслушват изключително в сигналите, които им изпращат половите органи, ние не сме научени да им обръщаме нужното внимание “, отбелязва Синди Местън.
„ Женските полови органи са дребни по мярка и незабележими и измененията, които настъпват в тях, не се набиват толкоз на очи, че да провокират в съзнанието ответна реакция и настоятелно предпочитание да се удовлетворят настояванията на тялото. Ако мъжът изпитва мощна ерекция, той по никакъв метод не може да не я забележи, по тази причина и реагира по съответния метод “.
Различната степен на координация сред субективната и физиологичната възбуденост при слабия и мощния пол по думите на Чивърс може да се дължи на биологични аргументи. Има изследвания, доказващи, че мъжете за разлика от дамите схващат по-добре тялото си. Например, при мъжете е по-развито вътрешното (интероцептивно) схващане – мъжът може по-вярно да дефинира честотата на пулса си без преброяване, в сравнение с дамата. Възможно е хармонията сред мозъка и тялото при физическа възбуденост при мъжете да е разследване от това, че разсъдъкът им получава сигналите директно и само от личното тяло, до момента в който дамите са „ настроени “ към по-широк диапазон – обстановката като цяло и персоналните показа за личния съблазън.
Как да повишим либидото си?
Психоложката Лори Брото е създала стратегия за повишение на половата схватливост за дами, оплакващи се от намалено либидо. Основна цел на практиките е да се обединят съзнанието и телесните чувства.

1. Медитация
Защо? За да се научите да връщате съзнанието си в „ тук и в този момент “ всякога, когато ви разсейват други мисли. Вземете един елементарен предмет – монета, стафида – и постепенно го изучете от всички страни на досег, на тип, на аромат и на усет. Ако мозъкът ви стартира да се разсейва, деликатно и умерено го върнете отново към обекта. Изпълнявайте упражнението по 10 минути дневно – по време на разходка, хранене или миене на чинии. Друг вид е да медитирате по обичайния метод – затворете очи и безмълвно в цялостна тишина се концентрирайте върху дишането си.

2. Изучете личното си тяло
Защо? За да се научите по време на секс да игнорирате мислите за своите физически преимущества и дефекти. Създайте си навика да гледате тялото си без терзание и комплекси. Разглеждайте тялото си, до момента в който взимате душ или вана, до момента в който се подсушавате. Щом в съзнанието ви стартира да се образува оценка на външния ви тип, незабавно го връщайте към чистото съзерцаване на тялото ви. Следващия път повторете упражнението, разглеждайки с малко огледалце цялото си тяло, в това число и половите органи. Докосвайте ги (без да мастурбирате), въздържайки се от оценка, концентрирайте се единствено върху това, което вършиме.

3. Аутотренинг
Защо? Практиката ще ви помогне да измененията отношението си към личното си тяло и да се научите да изпитвате полово наслаждение. Докато вършиме упражнение № 2, си казвайте „ Моето тяло е сексапилно “, „ Аз съм полово привлекателна “, „ Аз се любувам на сексуалността си “.

4. Хармония сред душата и тялото
Защо? За да се научите да съчетавате физическата възбуденост и прочувственото наслаждение. Използвайте вибратор, гледайте сексуален филм или фантазирайте сами на полови тематики, с цел да постигнете въбзуда. След пет минути направете пауза. Изпълнете упражнение № 2, с цел да се настроите изцяло за търсеното чувство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР