Женският ни национален отбор по волейбол започна отлично участието си

...
Женският ни национален отбор по волейбол започна отлично участието си
Коментари Харесай

Женският ни национален отбор по волейбол започна с победа над Хърватия в турнира Лига на нациите

Женският ни народен тим по волейбол стартира чудесно присъединяване си в шампионата Лига на нациите. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели победиха изрично дебютанта Хърватия с 3:0 (25:12, 25:17, 25:19) в първия си мач от шампионата в Група 2 от първата спортна седмица на Лигата, игран тази заран в зала " Нипон Гайши " в Нагоя (Япония).

Утре (1 юни) България ще играе против различен от " чалънджър " тимовете в конкуренцията - Доминиканската република, който през вчерашния ден започва със загуба от домакините от Япония с 1:3 гейма. Срещата е още веднъж от 09:00 часа българско време. Хърватия пък ще излезе против Германия, която стартира с триумф над Нидерландия с 3:1. Този дуел е от 06:00 часа.

В началото на първия гейм Хърватия съумя да поведе с 6:2 след няколко офанзиви в навън на Мария Йорданова и Радостина Маринова и контра на Мартина Шамадан. Това накара селекционерът на България Лоренцо Мичели да изиска спиране. Постепенно българските " лъвици " съумяха да понижат до 7:6 след сполучлива офанзива и ас на Йорданова, а по-късно даже обърнаха до 10:8 в своя изгода след два аса на Мира Тодорова и контра от втора линия на Маринова. Последва неточност в офанзива на Лаура Милош от хърватките и 11:8. Разликата продължи да пораства до 14:9 след две поредни чудесни блокади на Мария Кривошийска и капитанката Мирослава Паскова. Втори блок на Паскова и 15:9. Контра на Маринова и 16:9. Преднината на България продължи да пораства до 20:11 след блок-аут на Мария Йорданова и неточност в офанзива на Андреа Михалевич. В последна сметка българските девойки умерено завоюваха гейма с разгромното 25:12 след бърза офанзива през центъра на Мира Тодорова.

И втората част стартира по-добре за Хърватия, която дръпна с 4:2 след офанзива в навън на Мария Йорданова от българките и отлична обсада на Ема Струняк. България съумя да изравни при 5:5 след неточност от сервис на Лаура Милош и ас на Йорданова. " Лъвиците " даже поведоха с 8:5 след контра блок-аут на Мирослава Паскова, нова директна точка от сервис на Мария Йорданова и неточност при мрежата на хърватките. Разликата набъбна до 11:7 след ас на разпределителката Петя Баракова. Преднината на България стана 16:11 след технично стартиране на Радостина Маринова и второ спиране за Ферхат Акбаш и Хърватия. Авансът на българските девойки стана 21:14 след нов ас на Баракова и офанзива в навън на Йосипа Маркович, след което без проблеми затвориха гейма в своя изгода при 25:17 след поредна офанзива на Мария Йорданова и топка непосредствено паднала в полето на Хърватия след българско посрещане.

И в третия гейм Хърватия поведе с 6:2 след офанзива през центъра на Мартина Шамадан и контра блок-аут на Дияна Каратович, което пък накара Лоренцо Мичели да вземе тайм-аут. Двата отбора продължиха равностойно до 11:7, след което България понижи до 11:9 след две неточности на хърватките, а по-късно до 12:11 след ас на Мария Кривошийска. Българските " лъвици " стигнаха и до тъждество при 13:13 след атака-пайп на Мирослава Паскова, която след приземяването си се контузи и бе сменена незабавно от Елена Бечева. Равенството се резервира до 17:17, след което България излезе напред в резултата с 19:17 след блок-аут на Бечева и неточност на хърватската разпределителка Карла Антунович. Разликата стана 20:17 след неточност в офанзива на Андреа Михалевич. България стигна до мачбол при 24:19 след ас на Радостина Маринова и отлична обсада на Мира Тодорова, след което завоюва гейма с 25:19 след поредна неточност на хърватките, а с това и мача с 3:0.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР