Женският ни национален отбор по шахмат оглави еднолично класирането на

...
Женският ни национален отбор по шахмат оглави еднолично класирането на
Коментари Харесай

Шахматистките поведоха в Будва

Женският ни народен тим по шахмат оглави еднолично класирането на Европейското отборно състезание в Будва, Черна гора. Българките събраха 12 т., откакто в VII кръг съкрушиха досегашния водач Франция с 3:1.
Успехът е четвърти следващ за България. Тимът ни е единственият без проваляне. Преди този кръг французойките бяха единствено с едно тъждество, а в този момент останаха на 1 т. зад нашите.
Нургюл Салимова победи Софи Милие за 38 хода на втора дъска. В Черна гора това беше трети следващ триумф за новата ни звезда в шахмата. На шампионата тя е най-силно представящият се състезател на втора дъска. Първата си победа реализира Белослава Кръстева, която не игра в предходните дни. Бронзовата медалистка на Световното до 20 година се оправи с Анастасия Савина за 45 хода, откакто бе много по-свежа от съперничката. Именно тези два триумфа се оказаха основни.
За малко Франция се върна в играта, откакто на трета дъска Полина Гишар надигра Гергана Пейчева. Това остави развиването на изхода от мача напълно в ръцете на играещите на първа дъска Антоанета Стефанова и Деймант Долю-Корне.
Българката, някогашна международна и европейска шампионка за дами, игра с черните и имаше изгубена позиция след първите 30 хода, само че съумя да се измъкне и завоюва след 55 хода. Снощи България игра с Полша.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР