Женският национален отбор по волейбол извоюва по убедителен начин изключително

...
Женският национален отбор по волейбол извоюва по убедителен начин изключително
Коментари Харесай

Волейболистките разгромиха конкурента Доминикана в Лигата на нациите

Женският народен тим по волейбол извоюва по безапелационен метод извънредно значима победа в Лигата на нациите (VNL). Селекцията на Лоренцо Мичели разгроми с 3:0 (15, 13, 21) един от директните си съперници за оставане в елитния шампионат на интернационалната федерация (FIVB) - отбора на Доминиканската република.

Двубоят беше първи за българските националки от група 6 в третата спортна седмица, на която са домакини в зала " Арена Армеец София ". Свидетели на впечатляващото показване на нашите волейболистки станаха едвам към 2000 фенове по трибуните.

Италианският треньор на представителния ни отбор не направи нито една смяна в стартовата си шесторка през целия мач. Двубоя от първата до последната точка изнесоха разпределителят и капитан Лора Китипова, диагоналът Радостина Маринова, посрещачите Мирослава Паскова и Мария Йорданова и центровете Нася Димитрова и Мира Тодорова с либеро Жана Тодорова.

С максимален принос за триумфа беше Йорданова, която стана топреализатор в срещата с 22 т. (1 ас, 2 блока). Димитрова (4 блока) и Паскова способстваха с по 10 т.

За доминиканките само посрещачката Синеида Лопес реализира двуцифрен актив - 10 т. (2 блока). Хинейри Мартинес приключи с 9 т. (1 блок), а идната най-резултатна беше Хералдине Гонсалес с 4 т.

За България това беше общо трета победа от началото на сегашния сезон във VNL и с актив от 9 т. (3-6) тимът ни се изкачи на 12-а позиция във краткотрайното класиране. Доминикана, чийто състав също е от така наречен кандидати за опазване на мястото в шампионата, е със същия актив, само че към този момент остава 11-и поради по-добра геймова разлика. Зад нас обаче към този момент е трети от кандидатите - Белгия, с 6 т. (3-5).

Лидер в подреждането е непобеденият отбор на Япония с 23 т. (8-0), следван от Съединени американски щати с 21 т. (7-1) и Бразилия с 20 т. (7-1).

Следващият дуел на нашите националки от минитурнира в София е в петък (1 юли) против " селесао ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР