Женската двойка на България София Христова/Християна Юлиева се класира на

...
Женската двойка на България София Христова/Християна Юлиева се класира на
Коментари Харесай

Нов финал за България на европейското първенство по спортна акробатика за юноши и девойки

Женската двойка на България София Христова/Християна Юлиева се класира на край на европейското състезание по спортна акробатика при възрастовите групи във Варна. София и Християна събраха общ брой от 54.050 точки и влязоха в борбата за медалите с трети резултат в квалификациите във възраст 11-16 години.

Втората българска женска двойка – Дея Хаджиатанасова/Рая Лозева също се показа чудесно в квалификациите. Българските девойки събраха 53.200 точки – пети най-хубав резултат в квалификациите. Само поради правилото, че във край може да взе участие единствено един състав от страна – оня с по-добро класиране от квалификациите, Дея и Рая останаха отвън конкуренцията за систематизиране на медалите.

За край при женските двойки в тази възраст с най-хубав резултат (54.600 точки) се класира Англия пред Португалия (54.550) и България. Останалите участници във финала са двойките на Белгия, Полша, Германия, Украйна и Франция.

Още два български състава се класираха за финалите в надпреварите в групата 12 - 18 години и ще се борят за оценки днешния заключителен ден на 12-ото европейско състезание по спортна акробатика при възрастовите групи. В борбата за призовите места в тази възрастова група ще спарят месената ни двойка в състав Кристиян Манолов и Вилиана Костадинова и женската тройка на България в състав Жаклин Стоянова, Димана Костадинова и Маргарита Тодорова.

До момента български сформира завоюваха на шампионата при възрастовите групи.

От 18 до 22 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна е европейското състезание по спортна акробатика за мъже и дами и за младежи. Входът за фенове е свободен.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР