Женска компания е сред заподозрените за съпричастност с обира на

...
Женска компания е сред заподозрените за съпричастност с обира на
Коментари Харесай

Жени са участвали в обира с тротинетките на руския ресторант в София

Женска компания е измежду обвинените за съпричастност с обира на съветския ресторант „ Друзья “ в центъра на София, написа „ Телеграф “.

Според първичните данни две или повече дами, които са чествали 8 март в заведението на улица „ Шипка “ 34, са били в ролята на съгледвачи и са подавали информация към крадците.

Ресторантът е нападнат минути откакто последните клиенти са си тръгнали.

Около 2 часа след среднощ маскирани с противогази мъже нахлуват вътре и пръскат със спрей две от сервитьорките. Жените таман броели оборота, който бил към 24 000 лв..

Тлъстата сума била заработена единствено за няколко часа, защото заведението се пукало по шевовете поради 8 март. Нападателите бързо изтръгнали от ръцете на служителките сумата и духнали с електрически тротинетки, които паркирали пред ресторанта.

Напръсканите със спрей сервитьорки са на 25 и 33 години. Оказана им е помощ в „ ИСУЛ-Царица Йоанна “. Настанени са с заплаха от задушаване и мощна нерешителност.

През вчерашния ден са били посетени от проверяващ служител на реда, с цел да дадат показания. Те също обаче не са съумели да видят добре нападателите.

Криминалистите са безапелационни, че моментът на обира не е определен инцидентно, а е таман поради упования добър оборот на женския празник 8 март. В момента се преглеждат всички камери в региона.

Разпитан е и пазачът, който е бил в будката, охраняващ паркинга на Руския културно-информационен център.

Той не е съумял да види добре нападателите, само че му направило усещане, че са с тротинетки. Това в допълнение разсеяло подозренията му, че е допустимо да са крадци, както след това се оказало.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР