Женшен се използва в традиционната китайска медицина от векове. Това бавно

...
Женшен се използва в традиционната китайска медицина от векове.
Това бавно
Коментари Харесай

4 доказани ползи за здравето от женшен

Женшен се употребява в обичайна китайска медицина от епохи.

Това постепенно растящо, късо растение с месести корени може да се класифицира по три метода според от това какъв брой дълго се отглежда: прясно, бяло или алено.

Пресният се прибира преди 4 години, до момента в който белият се прибира сред 4–6 години, а аленият се прибира след 6 или повече години.

Има доста разновидности на тази билка, само че най-популярните са американският Panax quinquefolius) и азиатският (Panax ginseng).

Американският и азиатският женшен се разграничават по централизация на дейни съединения и резултати върху тялото. Според някои по-стари проучвания се счита, че американският работи като релаксиращ сътрудник, до момента в който азиатският вид има освежителен резултат.

Тази билка съдържа две значими съединения: гинзенозиди и гинтонин. Тези съединения се допълват взаимно, с цел да обезпечат изгоди за здравето.

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка: 

4 потвърдени изгоди за здравето от женшен

1. Съдържа антиоксиданти, които могат да понижат възпалението

 женшен 4 потвърдени изгоди за здравето от женшен фотография: pinterest

Женшенът има потребни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Някои изследвания в епруветка демонстрират, че екстрактите от женшен и гинзенозидните съединения могат да инхибират възпалението и да понижат окислителното увреждане на клетките, което може да способства за хронично заболяване.

Резултатите са обещаващи и при хората.

Едно изследване при 12 дейни мъже откри, че краткосрочната добавка с дестилат от американски женшен понижава мускулните увреждания, провокирани от извършения, и понижава маркерите на инфектиране спрямо плацебо.

По-голямо изследване през 2014 година наблюдава 71 дами в постменопауза, които одобряват 3 грама (g) червен или плацебо на ден в продължение на 12 седмици. След това бяха измерени антиоксидантната интензивност и маркерите за оксидативен стрес.

Изследователите заключават, че аленият може да помогне за понижаване на оксидативния стрес посредством увеличение на антиоксидантната ензимна интензивност.

2. Може да е от изгода за мозъчната функционалност

 женшен 4 потвърдени изгоди за здравето от женшен фотография: pinterest

Женшенът може да помогне за възстановяване на мозъчните функционалности като памет, държание и въодушевление.

Някои изследвания в епруветка и животни демонстрират, че съставни елементи в женшен, като гинзенозиди и съединяване К, могат да предпазят мозъка от увреждане, породено от свободните радикали.

Интересното е, че едно изследване при 6422 възрастни възрастни откри, че постоянната му консумация в продължение на най-малко 5 години е обвързвана с усъвършенствана когнитивна функционалност по-късно в живота.

Друго малко изследване сподели, че приемането на 200 мг (mg) американски доста усъвършенства работната памет след 3 часа спрямо плацебо.

Той също може да помогне за облекчение на напрежението и може да предложи изгоди при меланхолия и тревога.

Нещо повече, други изследвания откриват позитивни резултати върху мозъчната функционалност при хора с заболяването на Алцхаймер.

3. Може да ускори имунната система

 женшен 4 потвърдени изгоди за здравето от женшен фотография: pinterest

Според изследване женшенът има мощни антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства и може да усъвършенства функционалността на имунната система.

Интересното е, че едно проучване върху животни откри, че екстрактът от червен женшен усилва броя на имунните кафези и покачва равнищата на антиоксиданти в черния дроб.

По сходен метод друго изследване при 100 души сподели, че приемането на 2 g корейски червен дневно в продължение на 8 седмици доста покачва равнищата на имунните кафези спрямо плацебо.

Въпреки това са нужни повече изследвания при хора, с цел да се схванат евентуалните резултати върху имунната функционалност.

4. Може да има евентуални изгоди против рак

 женшен 4 потвърдени изгоди за здравето от женшен фотография: pinterest

Женшенът може да бъде потребен за понижаване на риска от някои типове рак.

Доказано е, че гинзенозидите в тази билка оказват помощ за понижаване на възпалението и обезпечават антиоксидантна отбрана.

Клетъчният цикъл е процесът, посредством който клетките обикновено порастват и се разделят. Гинзенозидите могат да бъдат от изгода за този цикъл, като предотвратяват анормалното произвеждане и напредък на клетките.

Преглед на няколко изследвания заключава, че хората, които одобряват женшен, могат да имат 16% по-нисък риск от развиване на рак.

Той може също по този начин да помогне за възстановяване на здравето на хора, подложени на химиотерапия и може да понижи страничните резултати и да усъвършенства резултата от някои лекувания на рак.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР