Жените в цяла Швейцария излизат на стачка днес. Те са

...
Жените в цяла Швейцария излизат на стачка днес. Те са
Коментари Харесай

Жените в Швейцария стачкуват днес

Жените в цяла Швейцария излизат на стачка през днешния ден. Те са недоволни какъв брой постепенно се ползват на процедура ограниченията за унищожаване на неравенството сред половете, съобщи БГНЕС, базирайки се на BBC.

Стачката идва 28 години, откакто половин милион швейцарки излязоха по улиците през 1991 година с претенции за равностойно възнаграждение и други придобивки. Тогава нямаше нито една жена в държавното управление на страната, нито се полагаше платено майчинство в Швейцария.

От митинга през 1991 година настъпиха доста промени. Вече имаше осем министри дами, а платеното майчинство се поставя по закон. Но доста от проблемите в страната остават. Жените получават приблизително с 20% по-ниски заплати от мъжете в Швейцария. Много дребен брой дами заемат високи, виновни постове, а детските градини са скъпи и местата са малко.

Миналият месец отчет на Световната организация на труда сложи Швейцария на последно място във връзка с разликите в заплащането сред мъже и дами. Миналогодишните обещания на държавното управление за ограничения против това в последна сметка засегнаха единствено фирмите, които имат повече от 100 служащи. Женските организации нарекоха резултата от това предписание " без никакво значение ".

Не всички дами в Швейцария са уверени в аргументите за стачката и някои няма да вземат участие в митинга. Но хиляди към този момент уведомиха шефовете си, че през днешния ден няма да дойдат на работа. Други измислиха автентичен метод да стачкуват и ще си тръгнат от работните си места в 15:30. Така ще са работили с 20% по-малко от нормалното или толкоз, за колкото са им платили. Actualno.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР