Жените в Саудитска Арабия вече сами ще избират как да

...
Жените в Саудитска Арабия вече сами ще избират как да
Коментари Харесай

Революция в Саудитска Арабия: жените сами ще избират облеклото си

Жените в Саудитска Арабия към този момент сами ще избират по какъв начин да се обличат. Те няма да са длъжни да покриват главите си или да носят черна абая.
Това разгласи престолонаследникът принц Мохамад бин Салман пред американската телевизия CBS, представена от Ройтерс.
Женското облекло обаче към момента ще би трябвало да дава отговор на избрани условия, като да вземем за пример да е " непретенциозно и пристойно ", както е записано в шериата.
Според тълкуването му от Мохамад бин Салман обаче, в ислямския закон на никое място не е е конкретизирано, че би трябвало да се носи особено черна абая или черно було за глава.
Оставяме решението напълно на дамите какъв тип непретенциозно и пристойно облекло да носят, прибавя престолонаследникът.

Разговорите по този въпрос започнаха още предишния месец, когато почитан саудитски свещеник съобщи, че дамите би трябвало да се обличат непретенциозно, само че не е наложително да носят абая.
Откакто Мохамад бин Салман бе разгласен за престолонаследник в консервативната Саудитска Арабия дамите получиха повече права - те към този момент могат да посещават спортни събития, а от лятото ще могат и да карат.
Мохамад бин Салман е на посещаване в Съединени американски щати от през вчерашния ден, а през днешния ден се чака да се срещне с президента Доналд Тръмп.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР