Жените умират по-често от мъжете в резултат на инфаркт, тъй

...
Жените умират по-често от мъжете в резултат на инфаркт, тъй
Коментари Харесай

Жените умират по-често от мъжете от инфаркт


Жените умират по-често от мъжете вследствие на инфаркт, защото са лекувани по-неефективно. До подобен извод са стигнали учени от Университета в Лийдс, Англия, и Кралския институт в Швеция.

Те са анализирали данните за повече от 180 000 шведски пациенти, претърпели сърдечен удар. Установено било, че дамите са лекувани друго от мъжете. Така на дами, получили изострен миокарден инфаркт с ST-елевация, 34% по-рядко са предписвани нужните за това лечения, в това число слагане на байпас или стент. Освен това на тях се изписват с 24% по-рядко статини, които оказват помощ да се избегне втори инфаркт и 16% по-рядко им се изписва аспирин, който не разрешава формиране на тромби.

Установено е също, че в случаите, когато дамите са били съответно лекувани, смъртността внезапно е спадала.

Според един от създателите на това проучване проф. Крис Гейл, казусът е в предразсъдъците по отношение на предразположението на пациентите към инфаркт и погрешните им показа за мъжете като „ типични “ пациенти с риск от инфаркт. „ Когато мислим за пациент, получил сърдечен припадък, ние нормално си представяме мъж на междинна възраст, с наднормено тегло, пушач".

Според професора, с цел да се усъвършенства обстановката при дамите, получили инфаркт, е задоволително да не се подценява риска от инфаркт при тях, да им се сложи съответна диагноза и да им бъде назначено също толкоз дейно лекуване, както при мъжете. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР