Жените ще трябва да чакат повече от два века и

...
Жените ще трябва да чакат повече от два века и
Коментари Харесай

Стотици години ще са нужни, докато жените станат равни на мъжете на работното място

Жените ще би трябвало да чакат повече от два века и половина, с цел да се изравнят с мъжете на работното място, оповестява Агенция Франс Прес.
Според отчет, оповестен от Световния стопански конгрес (WEF), неравенството сред половете се усилва в редица сфери.
Въпреки че дамите редуцират изоставането в области като политиката, опазването на здравето и образованието, неравенството на работното място няма да изчезна най-малко до 2276 години, написа в отчета на WEF.
Организацията, която събира международния стопански хайлайф на форума в Давос всяка година пресмята, че неравенството се е нараснало по отношение на индикаторите от 2018 г, когато до изгубването му са оставали 202 години, съобщи БГНЕС.
Базираната в Женева организация следи неравенството сред мъжете и дамите на работното място в 153 страни по света в 4 съществени сфери - обучение, опазване на здравето, благоприятни условия за икономическа активност и политическо овластяване.
В най-хубаво положение е образованието, където разликите сред изискванията за мъже и дами са спаднали доста и дамите се рават на 96 % от това, което имат мъжете. В тази сфера неравенството може изцяло да изчезне единствено след 12 години.
Но общата картина в света остава необнадеждаваща. Около 55 % от дамите в трудоспособна възраст да на пазара на труда. При мъжете процентът е 78.
Разликата в заплащането се свива в страните, които членуват в Организацията за икономическо съдействие и развиване, само че в това време се усилва в разрастващите се страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР