Жените се оказват по-добри шефове от мъжете, според проучване, което

...
Жените се оказват по-добри шефове от мъжете, според проучване, което
Коментари Харесай

Защо жените са по-добри шефове от мъжете?

Жените се оказват по-добри шефове от мъжете, съгласно изследване, което изследва уменията на двата пола. Въпреки, че статистиката демонстрира друго - по-малко от водачите в международен проект са от нежния пол.

Последното изследване е водено от Крис Брат, който е професор по стратегическо ръководство в университета МакМастър, и Грегори МакКуийн, старши изпълнителен декан в университета по медицина в Аризона ATSU.

Според друго изследване, оповестено в списание Personality and Social Psychology Bulletin, експертите от университета Бокони в Милано демонстрират, че когато мъжете желали повече пари от управител жена, са се чувствали по-уязвими. Освен това господата проявявали настъпателност при опитите си да си завишат възможната заплата.

Ако шефът е мъж, условията на господата се занижавали с съвсем 5000 $ за година. В този случай при последващия тест на италианските учени мъжете съвсем не проявявали признаци на дискомфорт или боязън.

Ето и пет умения, в които по-добри са дамите:

По-добри в общуването

Факт е, че дамите са по- положителни слушатели от мъжете, а това е тъкмо това умеене, което е от най- огромно значение при ръководенето на екип и при работа с клиенти. Това е резултат от ориентацията на дамите да са по- отворени към полемики, а при мъжете е тъкмо обратното- те желаят стъпят в деяние по- бързо, споделят по- скоро посредством дейности, в сравнение с посредством диалози.

Защо чуването е значимо умеене за всеки: Служителите желаят да бъдат изслушани, а клиентите желаят всеки да схваща желанията им и да позволява проблемите им. Ако си по- добър в връзката, ще имаш по- здрави връзки, построени върху доверието.

По-добри в построяването на обединен екип

Женит са по- положителни в постигането на консенсус и в множеството случаи нямат потребността да наставляват всеки какво би трябвало да прави, както е при мъжете.

Защо построяването на обединен екип е значимо за всеки: В книгата си “ The Fall of the Alphas “ Дана Арди демонстрира по какъв начин доминираращият и влиятелен мъж бива сменен от по- непосредствен и по- отворен към взаимна работа водач. Авторката споделя,че най- положителните шефове са тези,които знаят да управляват посредством отвореност към оферти,а не посредством директна мощ и състезание.

Имат по-силни бизнес правила

Брат и МакКуийн откриват, че дамите, които са по- ефикасни водачи “ схващат и обмислят правата на другите в постигането на правдивост “.

Защо правилата за значими за всеки: Управлението на дребен бизнес е място на правила и нравствени избори. Когато са изправени на ръба, огромна част от притежателите вземат неверните решения и подценяват притежателите си правила и в множеството случаи законни стандарти. Силният морал ще ти помогне в бизнес ръководенето да се справяш с сходни провокации.

Те са по-търпеливи

Жените са доста по- търпеливи с служащите си от мъжете. При тях е по- малко евентуално да си вършат преждевременно изводи или прибързани решения, с които да работят по- бързо. От изследване,организирано от myHermes, излиза наяве,че дамите са склонни да чакат по- дълго, с цел да реализиран стремежи резултат.

Защо търпението е значимо умеене за всеки: За същински разцвет в бизнеса се желаят от седем до 10 години. Печелившите са тези, които са по- търпеливи и работят, когато е най-подходяша. Това потвърдено води до триумф, дребните стъпки са ключът към реализирането на задачите.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР