Жените със синдром на поликистозни яйчници (PCOS) може да имат

...
Жените със синдром на поликистозни яйчници (PCOS) може да имат
Коментари Харесай

Страдащите от PCOS са по-склонни да имат проблеми с паметта, тъй като заболяването засяга една от 10 жени в Обединеното кралство

Жените със синдром на поликистозни яйчници (PCOS) може да имат по-голяма възможност да страдат от проблеми с паметта и мисленето на междинна възраст, предизвестява ново изследване.

PCOS е хормонално разстройство, засягащо към 1 на всеки 10 дами в Обединеното кралство. Характеризира се с нередовна менструация и нараснали равнища на хормон, наименуван андроген.

Тези, които го имат, може да открият, че страдат от признаци като прекалено окосмяване, акне, неплодородие и неприятно метаболитно здраве. Състоянието преди е било свързвано със затлъстяване и диабет, които могат да доведат до сърдечни проблеми.

Сега ново изследване откри, че PCOS също е обвързвано с проблеми с паметта и ускорено стареене на мозъка. Изследователите изследвали 907 дами на възраст сред 18 и 30 години, като ги тествали за тяхната памет, вербални качества, скорост на обработка и внимание. Един образец от тези проби накара участниците да преглеждат лист с думи в разнообразни цветове и бяха помолени да посочат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР