Жените представляват по-малко от 40% от глобалния човешки капитал, поради

...
Жените представляват по-малко от 40% от глобалния човешки капитал, поради
Коментари Харесай

Равенството между половете ще увеличи богатството на човешкия капитал с 18%

Жените съставляват по-малко от 40% от световния човешки капитал, заради по-ниските приходи. Постигането на тъждество сред половете може да усили благосъстоянието на човешкия капитал с 18%, се показва в отчет на Световната банка, оповестен през днешния ден.

Човешкият капитал се мери като стойност на приходите за оставащия трудов живот на обещано лице, като по този метод се взима впредвид ролята на опазването на здравето и образованието.

Човешкият капитал съставлява световно две трети от международното благосъстояние, до момента в който създаденият капитал съставлява една четвърт от благосъстоянието. Природният капитал съставлява една десета от международното благосъстояние, само че той остава най-големият съставен елемент на благосъстоянието в страните с ниски приходи (47% през 2014 г.) и съставлява повече от една четвърт от благосъстоянието в страните с по-нисък междинен приход, споделят още от Световната банка.

Докладът сочи, че международното благосъстояние се е увеличилно доста през последните две десетилетия, само че благосъстоянието на глава от популацията понижава или остава непроменено допълнително от две дузини страни с разнообразни приходи.

Между 1995 и 2014 година международното благосъстояние е повишено с към 66% (от $690 трилиона до $1,143 трилиона в непрекъснати за 2014 година щатски долари по пазарни цени). Но неравенството е значително, защото благосъстоянието на глава от популацията в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз с високи приходи е 52 пъти по-голямо, в сравнение с в страните с ниски приходи.

" Чрез основаването и насърчаването на човешкия и естествен капитал, страните по света могат да усилят благосъстоянието си и да станат по-силни. Групата на Световната банка форсира напъните в поддръжка на страните в техните старания да влагат повече и по-ефективно в популацията ", твърди президентът на Групата на Световната банка Джим Йонг Ким. " Не може да има стабилно и надеждно развиване, в случай че не отчетем, че човешкият капитал е най-големият съставен елемент в благосъстоянието на народите ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР