Жените могат всичко! Словения е първата-държава членка на НАТО, чиято

...
Жените могат всичко! Словения е първата-държава членка на НАТО, чиято
Коментари Харесай

Жена под пагон: Армията в Словения поема Аленка Ерменч

Жените могат всичко! Словения е първата-държава членка на НАТО, чиято войска ще бъде ръководена от... дама! Коя е Аленка Ерменч и какъв брой бойци ще ѝ козируват - в директния и метафоричен смисъл - вижте...

Вече е публично - генерал-майор Аленка Ерменч е новият шеф щаб на въоръжените сили на Словения. На късата и по военному стегната гала тя одобри ръководството и флага от генерал-майор Алан Гедер, който заемаше поста до момента. След като всички документи бяха подписани, генерал-майор Ерменч даде обещание да извършва съзнателно отговорностите си.
генерал-майор Аленка Ерменч: " Гражданите на Словения чакат от нашата войска да извършва отговорностите си професионално и дейно. По време на ръководството си ще обърна внимание на положението и равнището на техническото съоръжение, на представянето, на военната инфраструктура и на придобиването на нови познания - основите на всяка специалност! "
Генерал-майор ЕрмЕнч ще ръководи 7 500 военни - толкоз наброява армията на близо двумилионна Словения. ЕрмЕнч е приключила Факултета за публични науки в Любляна и Кралския лицей за военни науки в Лондон. През 2009 година тя става магистър в Лондонския университет. Генерал-майорът е на работа в словенските въоръжени сили от 27 години. От март тази година до в този момент е била заместник-началник на Генералния щаб.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР