Жените, които спят на включен телевизор или на запалена лампа

...
Жените, които спят на включен телевизор или на запалена лампа
Коментари Харесай

Спите на светната лампа - може би затова сте повече килограми

Жените, които спят на включен тв приемник или на запалена лампа в спалнята си, са по-предразположени към напълняване, демонстрира ново изследване, представено от Агенция Франс Прес.
Изследването, оповестено в Журнала на Американската здравна асоциация, се основава на наблюденията на съвсем 44 000 американски дами, проследявани в продължение на 5 години, прецизира БГНЕС.
Жените са класифицирани съгласно равнището на излагане на изкуствена светлина през нощта, която идва от разнообразни източници - от дребни нощни лампи или часовници до светлина, която идва от улицата, тв приемници или стайни светлини.
Един от главните заключения е, че дамите, които спят с тв приемник или светлина в стаята си, е със 17% по-вероятно да са наддали с 5 кг или повече по време на проучвания интервал . Зависимостта остава мощна даже след управление на фактори като дълготрайност на съня, диета и физическа интензивност.
Въпреки, че учените предизвестяват, че не могат да посочат съответна причинно-следствена връзка, те настояват, че техните изводи са добавени към възходящия лист с доказателства, в поддръжка на спането в тъмна стая.
" Стратегиите за публично здраве за понижаване на затлъстяването могат да вземат поради интервенциите, ориентирани към понижаване на изкуствената светлина по време на сън ", безапелационни са Дейл Сандлър и Йонг-Лун Марк Парк от Националния институт за здравни науки в Северна Каролина. Те допускат, че светлината може да потиска производството на мелатонин, като по този метод унищожава естествения темп на организма и питателните привички.
Други благоприятни условия са, че светлината работи като " продължителен стресор ", нарушаващ освобождението на стрес хормони като глюкокортикоиди, които играят роля в регулирането на приема на храна, или че може да има различен механизъм на работа, който въздейства непосредствено върху метаболизма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР