Жените, които избират противозачатъчните хапчета като контрацепция, често се интересуват

...
Жените, които избират противозачатъчните хапчета като контрацепция, често се интересуват
Коментари Харесай

Противозачатъчните намаляват тонуса и може да предизвикат депресия

Жените, които избират противозачатъчните хапчета като контрацепция, постоянно се интересуват от това каква е вредата от тях

Когато реши да употребява орална контрацепция, всяка жена съвсем постоянно се чуди дали противозачатъчните хапчета може по някакъв метод да навредят на здравето ѝ. Все отново това е спомагателен банкет на хормони.

Вредни ли са противозачатъчните?

Този въпрос е доста самостоятелен. Всяка жена има свое лично тяло, лична реакция към медикаментите и личен хормонален декор. Случва се хапчетата да не са подобаващи за дадена жена, и заради това тежестта ѝ може да се усили или половото ѝ предпочитание да намалее. Но спрямо неоспоримите преимущества на този тип контрацепция, вредата от противозачатъчните хапчета и минусите от приема им са съвсем минимални. Правилният избор на медикаменти и микродозови контрацептивни хапчета ще помогне да се избегнат нежелани последици.

Въпреки това, наред с положителните качества, има и някои неприятни последствия от противозачатъчните. Между тях са:

  • главоболие;
  • умора;
  • мъка на млечните жлези;
  • понижено либидо;
  • качване на тегло.

Струва си да се означи, че изброените признаци са по-скоро странични резултати на противозачатъчните хапчета, които изчезват или незабавно след прекъсване на лекарството, или в границите на два до три месеца.

Но не с всяка странична реакция от тези медикаменти е по този начин

Според две нови проучвания противозачатъчните хапчета се отразяват зле върху женската душeвност и тонус.

Шведски учени от института „ Каролинск “ и Стокхолмското икономическо учебно заведение откриха, че те имат негативно въздействие върху здравословното положение, най-много върху енергичността и настроението.

„ Въпреки че близо 100 милиона дами по целия свят употребяват противозачатъчни хапчета, знаем извънредно малко за метода, по който въздействат на здравето “, разяснява задачата на проучването проф. Анджелика Линден Хиршберг от отдела за женско и детско здраве в института „ Каролинск “.

340 здрави дами на възраст сред 18 и 30 години в продължение на три месеца са получавали или плацебо, или противозачатъчно хапче. То съдържало етинилестрадиол и левоноргестрел -най-често срещаните форми на противозачатъчни хапчета в Швеция и редица други страни.

В края на изследването станало ясно, че дамите, които одобряват контрацептиви, правят оценка качеството си на живот като доста по-ниско от тези, които получавали друго, безвредно хапче -т.нар. плацебо. Противозачатъчните влияели отрицателно върху настроението, самоконтрола и енергичността.

Жените, които пият контрацептиви, има по-голяма възможност да развият меланхолия

До това умозаключение пък стигнат учени от Дания. Те са проучили медицинските картони на повече от 1 милион дами и млади девойки сред 15 и 34 години.

Гинеколозите не предлагат потреблението на този тип контрацепция в следните случаи:

  • хронични главоболия;
  • туморни заболявания;
  • диабет;
  • бременност;
  • венозна тромбоза;
  • чернодробно заболяване;
  • дълготрайно пушене;
  • зрително увреждане.

В актуалния свят не липсва информация, можете да научите в детайли за всички забавни тематики посредством интернет, от другари, да прочетете вестник или книга. Въпреки това, с въпроси по отношение на здравето, би трябвало да се свържете със експерт. Специалист-гинеколог ще ви опише в детайли за плюсовете и минусите на противозачатъчните хапчета, какво би трябвало да се употребява след 40 години, по какъв начин да приемате противозачатъчни хапчета, каква е разликата сред другите типове орални контрацептиви и ще избере самостоятелно и уместно за вас лекарство.

Инфо: onclinic.ua

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР