Жени от варненския квартал “Възраждане използваха bTV като последно средство

...
Жени от варненския квартал “Възраждане използваха bTV като последно средство
Коментари Харесай

Варненки от кв. “Възраждане” разказаха по БТВ за ужасна глутница кучета

Жени от варненския квартал “Възраждане ” използваха bTV като последно средство за справяне с глутница нападателни кучета, които нападат хората в междублоковите пространства. Майка описа пред камерата, че детето ѝ е подгонено от глутницата и се избавило като се е качило на паркирана кола. Отървала се е, откакто друго куче се е намесило и е разгонило нападателните екземпляри.



Възрастна жена пък описа, че поради страха да не бъде нападната, пазари от по-далечен магазин, тъй като три бездомни кучета стоят непрекъснато към по-близкия.

Жителите на квартала се тормозят, че кучетата са нападателни даже в топлите месеци. Те са обезпокоени, че с захлаждане на времето четириногите ще изгладнеят и ще станат още по-нападателни.



“Ползвала съм кучегон и спрей, само че те оказват помощ, когато става въпрос за едно-две кучета, не за цяла глутница ”, съобщи друга жена, която живее в региона. Тя добави, че са подавали доста сигнали до институциите. От Община Варна са им дали отговор, че кучетата са кастрирани и върнати, каквато е процедурата. Гражданите на “Възраждане ” обаче считат това за незадоволително и желаят повече акции, с цел да се намерят стопани на животните.



От bTV пък оповестиха, че откакто са потърсили локалната власт и приемника за безстопанствени кучета, са получили отговор, че предходната седмица част от глутницата е хваната, работата по случая продължавала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР