Женените психолози на животните Уинтроп и Луела Келог решиха да

...
Женените психолози на животните Уинтроп и Луела Келог решиха да
Коментари Харесай

Бебе и шимпанзе, отгледани заедно в изкривен експеримент, който завърши със смразяваща смърт и за двамата

Женените психолози на животните Уинтроп и Луела Келог взеха решение да отгледат бебе шимпанзе, наречено Гуа, дружно с десетмесечния им наследник Доналд.

На седеммесечна възраст Гуа беше единствено с три месеца по-малка от своя „ брат “ и основаните във Флорида учени се интересуваха да видят дали шерването на възпитанието му може да докара до нейното развиване на човешко държание и даже информационни умения.

Експериментът, който стартира през 1931 година, беше очакван да продължи пет години, само че Келогс нямаха различен избор, с изключение на да прекратят щепсела единствено след девет месеца, откакто видяха смразяващия метод, по който се е отразил на младия Доналд.

И двете бебета са отгледани по безусловно същия метод, съгласно списание Smithsonian, спят в сходни кревати и си играят с сходни играчки. През цялото време Уинтроп и Луела организират серия от опити на „ братята и сестрите “. Те включват тематики като „ кръвно налягане, памет, размер на тялото, драскане, рефлекси, усещане за дълбочина, вокализ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР