Жената, качила невръстното си дете при пияния джигит Петър Тодоров,

...
Жената, качила невръстното си дете при пияния джигит Петър Тодоров,
Коментари Харесай

Жената на убиеца Петър увърта: Не е пил пред мен. Очевидци: Уби Филип, детето изхвърча на метри

Жената, качила невръстното си дете при пияния джигит Петър Тодоров, който прегази 15-годишния Филип на пешеходна пътека в столицата, увърта пред проверяващите, обяснявайки, че не видяла приятеля й да използва алкохол преди нещастието, написа „ Телеграф “.
„ Не е пил пред мен “, твърди свидетелката Деянова пред прокуратурата. Запознати обаче споделят, че тя живее на фамилни начала с Тодоров, който е в развой на бракоразвод със законната си брачна половинка, и евентуално това е защитната й версия, с която желае да го прикрие и да оправдае личната си нелепост, че му е разрешила да кара в такова положение.
Има данни, че са били в региона на заведение на „ Славянска сказка “. Оттам джигитът е минал неколкостотин метра с автомобила, преди да опустоши Филип.
Възмутително
Експертиза към този момент сподели, че джигитът е бил с 2,1 промила алкохол в кръвта, когато помел младежа на зебра вечерта на 2 септември на метри от Министерство на вътрешните работи на столичните улици „ Ген. Гурко “ и „ Цар Шишман “. Скоростта му пък била към 88 км/ч при ограничаване в региона 30 км/ч.
Джигитът летял по тясната улица с 88 км/ч.
Над десетината души от близкото заведение, които станали очевидци на нещастието и са дали показания пред проверяващите, обаче са безапелационни, че мъжът е бил очевидно несъответстващ, когато отговарял на служителите на реда.
„ Чу се заплашителен удар “, спомня си Мартин от близкото заведение, което е на метри от пешеходната пътека. Камера е снимала злокобния удар. „ Той спря чак при улица „ Шести септември “, тъй като пред него имаше коли, които му пречеха.
Ако не бяха те, несъмнено щеше да избяга “, сподели служителят от заведението. След удара детето изхвърчало на няколко метра и останало на място. Друг очевидец разказал пред проверяващите, че джигитът настъпил газта, тъй като желал да мине преди момчето по пешеходната.
Скръб
Ден след нещастието на мястото, където почина Филип, се събраха негови близки, другари и съученици от 32-ро учебно заведение, където момчето е учило до 7-и клас и от Първа британска гимназия. Прегръщаха се и плачеха.
На лобното му място пристигна и майка му, която през сълзи сподели, че още го чака да се прибере и прикани другите майки: „ Пазете си децата “. Жената сподели, че във съдбовната вечер се е прибирал по нормалния маршрут от разходка с другари. „ Филип беше постоянно усмихнат.
Дори когато в края на предходната образователна година си счупи ръката и беше гипсирана, все едно нищо не беше станало. Смееше се и се майтапеше. Обичаше плуването и други спортове и имаше доста другари “, описаха деца от Първа британска гимназия.
Те оставяха цветя на пешеходната пътека на ул. „ Цар Шишман “, която 15- годишното момче не можа да пресече. Момчето ще бъде заровено в понеделник, споделиха осведомени.
След нещастието с Филип се проведоха и митинги с искане за изменение на разпоредбите за придвижване по пътищата и по-строг надзор и сурови и незабавни наказания за нарушителите на пътя. „ Стягаме народен митинг в неделя. Той ще започва от Партийния дом в 18 часа “, сподели Петя Иванова – майка на убития в злополука преди три години Васко.
Обвинение
Веднага откакто блъснал детето, Тодоров е задържан. Прокуратурата го упрекна в причиняване на гибел при възможен предумисъл. Наказанието за такова закононарушение е от 10 до 20 години затвор и лишаване на шофьорската брошура до живот. Във вторник Тодоров се изправи пред Софийския градски съд, който реши да го остави в ареста. „ Страшно доста скърбя “, отрони единствено мъжът, който си изкарва хляба с монтаж на климатични системи.
Тодоров е глобен и преди за шофиране след приложимост на алкохол
Още след ареста му стана ясно, че той е бил глобяван през 2005 година за шофиране след приложимост на алкохол. Сред другите му нарушавания са превишаване на скоростта и нарушение на пътната маркировка.
Искат наказване, в случай че се возим при пийнал или дрогиран
След среща на почернени родители с премиера Николай Денков, министри и представители на разнообразни институции на 4 септември стана ясно, че експертна група ще разисква законодателни промени, които да спрат ужаса по родните пътищата.
„ Поставихме настояванията си. Сред обсъжданите хрумвания са пасажерите, които са се качили при пийнал или дрогиран водач, също да носят отговорност. Обещаха, че се работи за това експертизите да излизат бързо, да влезе в закона „ пътното ликвидиране “.
Има концепция и систематичните джигити да заплащат по-скъпа „ Гражданска отговорност “. Работи се и върху това камерите на АПИ и на общините да са свързани със системата на Министерство на вътрешните работи, с цел да може нарушителите да бъдат залавяни и глобени незабавно. Настояхме и за психическа помощ за роднините на починалите в произшествия “, изясни Петя Иванова.
Филип ще бъде заровен в понеделник.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР