Жената до хазартния бос Васил Божков Елена Динева, е поискала

...
Жената до хазартния бос Васил Божков Елена Динева, е поискала
Коментари Харесай

Жената до Божков остава ареста, бившият шеф на хазартната комисия - също

Жената до хазартния необут Васил Божков Елена Динева, е поискала да бъде пусната от ареста против парична гаранция или друга мярка за неотклонение. Тя се явила персонално в спецсъда предходната седмица макар риска от COVID-19.
Съдебни охранители я конвоирали от следствения арест на " Г.М. Димитров " в спецсъда, който заседавал няколко часа по молбата, само че отказал освобождението й, научи " 24 часа ".
Същата орис споделя и някогашния началник на Комисията по хазарта Огнемир Митев - и той като Динева остава в ареста най-малко до четвъртък. Тогава двамата имат право да апелират отхвърли за освобождение пред Апелативния профилиран съд.
Явяването на Динева в залата е било по нейно предпочитание. Имало опция и за скайп връзка, само че тя не е употребена.
Елена Динева и Огнемир Митев са упрекнати за присъединяване в незаконна група, ръководена от Васил Божков. Спецсъдът е решил, че няма заплаха двамата да се укрият, само че още не е отпаднала заплахата на независимост те да извършат закононарушение.
При взимане на решението си съдът се позовал на показанията на предприемача Цветомир Найденов. От тях ставало ясно, че Динева е взела участие постоянно в бизнес срещи, които се провеждали всеки вторник с шефовете и съдружниците в " Еврофутбол ". Тя била осведомена в елементи с делата на мъжа си, който се търси по 11 обвинявания.
През февруари т. година арбитър пусна Елена Динева против гаранция от 1,5 млн.лв., само че седмица по-късно тя бе анулирана с претекста, че има заплаха на независимост да повлияе на очевидци.
Митев също бе на крачка да излезе от ареста против сериозна гаранция, само че това не се случи. На последното съвещание в спецсъда той е бил представляван от трима юристи, които заменили служебния му бранител.
Освен за присъединяване в групата на Божков, Митев е упрекнат и за дължностно закононарушение, обвързвано с неиздаден лиценз.
Според прокуратурата като началник на Комисията по
хазарта Митев не е упражнил задоволителен надзор върху събирането на държавна такса от сдружения на Божков, което ощетило държавната хазна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР