Жената до главния прокурор Иван Гешев – Детелина Ханчева е

...
Жената до главния прокурор Иван Гешев – Детелина Ханчева е
Коментари Харесай

Жената на Иван Гешев работила с „Нотариуса“ - лобист в спецсъда от разследването на АКФ

Жената до основния прокурор Иван Гешев – Детелина Ханчева е работила с Мартин Божанов „ Нотариуса “. Последният стана воин на следствието на АКФ за това по какъв начин медиатори желаят от Ивайла Бакалова 100 000 евро, с цел да пуснат от ареста приятеля й – Веселин Денков, прочут още като Весо Брадата. Припомняме ви, че профилираната прокуратурата му повдигна обвиняване за ОПГ за лихварство.
Това описаха пред "Фрог нюз " източници от Съдебната палата, чудесно осведомени с връзките сред магистратите в правосъдната система. Според тях Ханчева и „ Нотариуса “ са имали работни връзки, когато Гешев е оглавявал спецпрокуратурата. Във кино лентата за претенции рушвет се показва, че Мартин Божанов се подвизава като съветник и търговски медиатор.
В същото време в медии се показва, че името му се свързва с имотни измами и изгубване на каузи. Очаквано той отхвърля тези обвинявания. Въпросният „ Нотариус “ няма нищо с общо с нотариусите. От прикрит запис излиза наяве, че той е чудесно осведомен освен със правосъдната система и по-специално със профилираното правосъдие, само че по този начин също и с детайлности от делото против гаджето на Ивайла Бакалова. Според "Биволъ ", дамата до основния прокурор е направила впечатляваща кариера от танцьорка на стълб до юрист, като пътьом е работила за водач на проведена незаконна група и за компания на Ковачки. Този факт до този миг никой не е оборил.
Припомняме, че "Фрог нюз " разкри безбожно ниската цена на която Ханчева е закупила жилище от собствен бизнес сътрудник, който с изключение на строителен бизнесмен и доста непосредствен другар на Гешев има общи сдружения с Александър Ваклин - главният очевидец по делото против Десислава Иванчева. Всичко това бе потвърдено и от инспекция поискана от Висш съдебен съвет.
Другият основен воин в следствието, който всички назовават юрист „ Емил “ е Емил Писков. Именно той споделя на Бакалова, също в скришен запис, че смяната на мярката на Веселин Денков ще коства към 100 000 евро. Писков, който е работил в ГДБОП и ДАНС, живее с Маргарита Немска – някогашен зам.-градски прокурор на София и сегашен арбитър от Апелативния съд в София. Според източниците ни, немалка част от делата, както и ориста на обвинените, се взема решение от подмолен кръг магистрати и техни доближени – лобисти. Дали за това се взимат пари и какъв брой, можем единствено да гадаем.
Според осведомени, към юрист „ Емил “ има забавен кръг от хора със съществени позиции в правосъдната власт. Въпросният Емил Писков, до момента в който е бил проверяващ служител на реда в ГДБОП, е основал тесни контакти с някогашния началник на това звено Стефан Пашов. Той пък живее с председателката на профилирания углавен съд Мариета Райкова. Твърди се, че фамилиите били близки. Към този кръг се причислява и Виржиния Петрова - арбитър по мегаделото КТБ. Любопитното е, че преди към две години точно Мариета Райкова предложи Виржиния Петрова за своя заместничка и това бе гласувано във Висш съдебен съвет. Доколко всички тези изказвания са чиста истина не е ясно, само че в средите на магистратите те се популяризират от дълго време.
Феминисткото придвижване, с изключително мощно въздействие в правосъдната система, се добавя още от няколко имена – това на арбитър Петя Крънчева, някогашен зам.-шеф на Софийски градски съд и ексшефката на съда Владимира Янева. Последната бе наказана по делото „ Червеи “. Болшинството от дамите се познавали чудесно още от 90-те години на предишния век.
Твърди се, че те всекидневно организират среща всеки петък в заведение, покрай Съдебната палата, с цел да бистрят „ политиката “ в правосъдните зали.
Източниците ни от магистратските среди са безапелационни, че с най-силни позиции сега е арбитър Виржиния Петрова. Пак съгласно тях, точно тя осъществявала връзката сред шефа на Апелативния профилиран углавен съд Георги Ушев и основния прокурор Иван Гешев. Запознати позволяват, че репликата на юрист „ Емил “: „ Говорим с Господ. Отиваме в черква, палим свещ “, се отнася не толкоз до Гешев, що се касае за Ушев. Асоциацията с основния прокурор бе направена поради репликата му преди време: „ Аз съм инструмент в ръцете на Господ “.
Юристи със сериозен опит са безапелационни, че посочената сума от 100 000 евро за смяна на мярката за неотклонение не е „ галактическа “, както на доста хора се е сторила. За каузи в спецсъда са се договаряли суми от порядъка на 200 000 и даже 300 000 евро. Нещо повече, приказва се, че неотдавна била препоръчана сумата от 1 млн. евро, която обаче никой не смеел да пипне, тъй като се знаело, че индивидът в действителност бил поръчан от прочут корпулентен предприемач.

Екип на "Фрог нюз "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР