Жена се оказа със сменен личен лекар в друг град,

...
Жена се оказа със сменен личен лекар в друг град,
Коментари Харесай

Смениха личния лекар на жена, без да разбере

Жена се оказа със заменен персонален доктор в различен град, със заменен адрес и с непознат автограф под личното си име. Марина Цветкова от Бургас в продължение на година била записана при персонален доктор в София, който даже не познава, споделя Нова телевизия.

Марина е родена, живее и работи в Бургас. Или най-малко по този начин си мисли, когато преди 2 месеца отива на обзор. От персоналния си доктор схваща, че към този момент година не е негов пациент и че живее... в София. Поне по документи.

"Включена съм в пациентските листи на доктор Милена Николова Иванова с подадена регистрационна форма за непрекъснат избор на фамилен доктор, което мога да покажа, тъй като ми пратиха и копие. Тук откривам на това заявление, че подписът не е моят ", споделя пострадалата.

От инспекцията на Касата, Марина схваща, че персоналните й данни са употребявани без нейно познание, издавани са посоки, а адресът й е заменен със софийски. Оказва се, че на посоченото място нито я познават, нито пък са пациенти на доктор Николова.

Самата лекарка съобщи, че се е объркала. "Аз като протоколирам нов пациент, въвеждам ЕГН-то. И тъй като съм с очила, очевидно съм видяла някаква цифра не както би трябвало и съм генерирала нейното име. А на адреса, който е записан, живее очевидно различен човек, който е желал да се запише при мен. Не съм ходила да ревизира ", изясни тя. И добави, че не може да си изясни за какво на този адрес няма нейни пациенти.

От Здравната каса отхвърлиха коментар. В писмо удостоверяват, че лекарката е направила нарушаване. Издали й протокол за безпричинно получени суми, които би трябвало да им възстонови.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР