Жена от Несебър беше разхождана с линейка между различни населени

...
Жена от Несебър беше разхождана с линейка между различни населени
Коментари Харесай

Болница в Бургас отказа да приеме пациент с коронавирус

 Жена от Несебър беше разхождана с кола за спешна помощ сред разнообразни обитаеми места и върната назад у дома. По телефона служителка обяснила, че няма свободни кревати в лечебните заведения за лекуване на пациенти с Коронавирус и даже да откарат пациента, той няма да бъде признат за лекуване.

Има запис на телефонния диалог. " - Ние звънихме на всички лечебни заведения за нейния случай и на никое място няма свободни кревати. Кажете какво вършим, кажете какво да направя и ще го направя! Хеликоптер ли да желая, де да знам, на Бойко Борисов ли да звъня? “, пита Тодор Марваков, представен от БТВ.

Така стартира размотаването по лечебните заведения за дамата, диагностицирана с вируса преди няколко дни.

" Отива при докторите, само че я връщат, през вчерашния ден пристигнаха с кола за спешна помощ, взеха я, след това отново я върнаха. Връщат болен, инфектиран с вируса, имаме малко дете, имаме неработоспособен. Затруднено ѝ е дишането, значи е съществено ", описа Олга Панайотова, вуйна на върнатата пациентка.

Близките на болната са обезпокоени. " Аз не чаках такова нещо, да откажат приемането на момичето. Уж непрестанно тръбят маски да се поставят, а връщат болен, инфектиран с вируса ", оплака се Олга Панайотова.

Работодателят на болната също стартира да търси здравна помощ.

Тодор Марваков, беседва със Спешна помощ: " Защо вие се ангажирате, аз това не знам? "

" Ние можем да пратим кола за спешна помощ, ще я заведат до първата болница, още веднъж ще прозвъним. Те ще ни кажат, че няма кревати! ", показват оттова.

Тодор Марваков прозовава: " Моля ви давайте! "

" И ще я върнем у дома. Това е, което мога да ви кажа. Ще я доведем до Бургас и отново ще я върнем в Несебър ", споделят от Спешна помощ.

" Запишете адреса, доста благодаря, от мен дочуване! ", казва Марваков.

Здравната ревизия няма пояснение за какво лечебните заведения отхвърлят при съществуването на свободни кревати. " Около 60 свободни кревати, споделям го по този начин, тъй като те може към днешния час в този момент или към края на работния ден да бъдат изменени, само че имаме свободни кревати в област Бургас ", съобщи доктор Георги Паздеров, шеф на РЗИ-Бургас.

" Защо чиновниците на Спешна помощ споделят, че няма кревати ще откри инспекцията, желая да схвана за какво, кой и по какъв начин е давал такива пояснения по телефона, както и за какво болница е отказала да одобри или да окаже здравна помощ ", добави доктор Георги Паздеров.

От Спешна помощ показват, че вършат вътрешна инспекция.

Министърът също разяснява случая. Казва, че това няма по какъв начин да се случи да няма да кревати и, че няма да го допусне. Здравното министерство също ще се заеме с проблема.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР