Жена на 81 години е съпричастна към телефонната измама за

...
Жена на 81 години е съпричастна към телефонната измама за
Коментари Харесай

Възрастна жена помогнала за телефонна измама за 35 000 лева в Добрич

Жена на 81 години е съпричастна към телефонната машинация за 25 000 канадски $ (над 35 000 лева) от 23 ноември, съгласно събрани през последните часове обстоятелства, оповестяват от Апелативна прокуратура – Варна.

Именно тя е взела сумата, изхвърлена през прозореца от пострадалата, посочи за Българска телеграфна агенция Даниел Илиев, представител на Районна прокуратура – Добрич. И двете дами са били въведени в илюзия, че оказват помощ на органите на реда да заловят причинители на телефонни измами.

По думите на Илиев тази скица е най-разпространена, дружно със сюжета за потърпевш непосредствен, който незабавно се нуждае от средства за лекуване. Той напомни, че „ няма по какъв начин държавна институция като полицията да желае пари от жители за откриване на каквито и да е закононарушения “.

Говорителят на Районна прокуратура – Добрич прикани жителите на региона, когато получат позвъняване от чужд, задграничен или прикрит номер или пък чуят един от гореописаните сюжети, неотложно да прекратят диалога и да подадат сигнал на телефон 112. „ Отправям и зов и към околните и роднините на възрастни хора да бъдат виновни към тях и непрестанно да ги следят и предизвестяват – в случай че би трябвало всекидневно, в случай че получават такива позвънявания, да не откликват “, добави той.

В сряда стара жена от Добрич хвърли през прозореца си петцифрената сума след две поредни телефонни позвънявания – от жена, показала се за служител на реда, и от мъж, разпознал се като началника на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи. Потърпевшата е на 87-годишна възраст, гласи известието.  
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР