Жена на 71 години от Шумен е била измамена по

...
Жена на 71 години от Шумен е била измамена по
Коментари Харесай

Шуменка дала над 10 000 лева на телефонни измамници

Жена на 71 години от Шумен е била излъгана по телефона, че се организира полицейска акция. Тя хвърлила от терасата на жилището си 10 096 лв. с концепцията, че оказва помощ на полицията. Това оповестиха от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен.

От там означават, че добре познатата напоследък скица била приложена нощес. На домашния телефон на дамата позвънил чужд и съобщил, че нейна близка е потърпевша в случай и са нужни средства за лекуване. Шуменката била заплашвана, че в случай че не съобщи парите, в дома й ще отидат хора, които ще нанесат побой на нея и околните й.

Малко по-късно на телефона й позвънил мъж, който се показал за служител на реда. Обяснил на дамата, че в града са засечени измамници. По думите му част от групата била арестувана, само че останал още един човек на независимост. В групата бил открит и бележник, в който бил вписан нейният телефонен номер и дамата била тяхна евентуална жертва. Обяснил й, че би трябвало да спомага на полицията измамникът да бъде хванат. За задачата я склонил да се съгласи на това, което желаят измамниците.

Жената повярвала на "полицая " и с концепцията, че оказва помощ да бъде хванат измамникът, поставила в торба 10 096 лв. и ги хвърлила от терасата на жилището си на шестия етаж. След като не й се обадили, че измамникът е арестуван, дамата потърсила свои близки и те подали сигнал в полицията.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за машинация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР