Жена на 27 години е починала в болница в Каракас,

...
Жена на 27 години е починала в болница в Каракас,
Коментари Харесай

Двама убити при протестите в Каракас

Жена на 27 години е умряла в болница в Каракас, откакто е била простреляна в главата по време на митинг против Николас Мадуро, съобщи Франс прес, като се базира неправителствената организация Венецуелски център за наблюдаване на обществените спорове.

" Осъждаме убийството на младата Хурубит Раусео, ранена с патрон по време на проява ", се споделя в известие в Туитър на организацията.

Същевременно в Туитър Хуан Гуаидо написа, че е погубен и 24-годишен юноша, който е взел участие в митингите на 30 април, съобщи ТАСС.

" Диктатурата умъртви 24-годишен човек, който показваше желанието си за свободен живот ", акцентира Гуаидо в Туитър.

В яростните конфликти, избухнали наоколо до огромен антиправителствен митинг в Каракас, бяха ранени 27 души, оповестиха локалните здравни управляващи.

Пред стачкуващите Гуаидо прикани за обща стачка и сподели, че митингите във Венецуела ще продължат.

Същевременно пред свои последователи, събрали се пред президентския замък, Мадуро сподели, че ще накаже предателите.

" Вчера шепа предатели, привлечени от пучистката десница, се пробваха да се наложат. Те бягат от посолство в посолство. Правосъдието ги търси и скоро те ще отидат в пандиза, с цел да платят за измяната и закононарушенията си ", сподели Мадуро.

Сблъсъците във Венецуела

Сблъсъците избухнаха по обедно време през вчерашния ден покрай военновъздушната база Карлота в източната част на Каракас. Протестиращи се пробваха да блокират пътя, водещ натам. Демонстрантите, някои от които маскирани, започнаха да замерят с камъни и коктейли Молотов Боливарската национална армия, която отвърна със сълзотворен газ.

На няколкостотин метра оттова хиляди стачкуваха по апела на Хуан Гуаидо против Николас Мадуро. Гуаидо беше призовал последователите си да излязат на 1 май на най-голямата проява в историята на Венецуела.

Според венецулеския народен представител Мануела Боливар в конфликтите в Каракас са били ранени минимум 78 души, добавя ТАСС. Според правозащитни организации минимум 150 стачкуващи са били задържани по време на митингите. Венецуелският министър на защитата Владимир Падрино Лопес съобщи, че в конфликтите са били ранени и 8 военни.

Същевременно шефът на УНИЦЕФ Хенриета Фор прикани да се вземат незабавни ограничения за отбрана на децата от насилието във Венецуела, съобщи Франс прес.

Ден по-рано, във вторник, по време на митингите и конфликтите в Каракас бяха ранени минимум 15 деца на възраст 14-17 години.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР