Жена и мъж, който бяха задържани за превоз на мигранти

...
Жена и мъж, който бяха задържани за превоз на мигранти
Коментари Харесай

Прокуратурата: Линейка, возила мигранти, не е отписана като специализиран транспорт

Жена и мъж, който бяха арестувани за транспорт на мигранти с кола за спешна помощ, ще останат в ареста 72 часа. Това заяви районният прокурор на Пловдив Петър Петров пред медиите. Освен за трафика на общо 20 мъже и 3 момчето под 16 години, на арестуваните са повдигнати обвинявания и за разстройване на полицейска инспекция. Мъжът е осъждан 4 пъти и не е оправдан, акцентира прокурорът. Престъпленията са за ръководство на автомобил без годни документи и след приложимост на алкохол. Жената с него не е осъждана, не е ясно дали има престъпни регистрации досега.



Линейката, с която се транспортирани мигрантите, към момента има статут на профилиран транспорт, оповестиха от прокуратурата. Тя към този момент не се употребява за оказване на здравна помощ, след което изцяло законно се е оказала благосъстоятелност на сдружение за търговия с коли. От прокуратурата прецизираха, че задължението да я извади от регистъра е на Министерство на вътрешните работи.

Мигрантите са платили по към 5000 евро всеки, като задачата им е да стигнат до Сърбия. Линейката, която ги превозваше, не се подчини на разпореждане за прекъсване от полицейски патрул на Автомагистрала “Тракия ”, след което е влезнала в село Труд и изоставила товара си пред полицейското ръководство. Прокуратурата съобщи, че занапред ще търси уредниците на канала за транспортиране на мигранти и дали колата за спешна помощ е била купена особено за осъществяване на незаконната активност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР