Желанието на БФС да поднови сезона в Ефбет лига в

...
Желанието на БФС да поднови сезона в Ефбет лига в
Коментари Харесай

Щабът попари намеренията на БФС за рестарт на Ефбет лига

Желанието на БФС да възобнови сезона в Ефбет лига при започване на юни не беше посрещнато задушевно от националния действен щаб за битка с епидемията от ковид. Запитан по време на новия постоянен четвъртъчен брифинг по отношение на опцията за рестарт на футболното състезание, началникът на спешната група ген. Венцислав Мутафчийски съобщи:

" Това е динамичен развой, който се прави оценка с всеки ден. Засега няма написани задоволително сигурни процедури за вероятно стартиране на шампионата. В момента се разискват тематики за възобновяване на подготвителен развой. Това са две разнообразни неща. "

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев, повторена от спортния министър Красен Кралев, от понеделник (4 май) бяха разрешени заниманията на състезатели от самостоятелни спортове навън, при съблюдаване на всички изключителни ограничения за физическа отдалеченост и хигиена. Според БФС това може да е използвано и за тренировки на професионалните футболни клубове , в случай че заниманията се организират с лимитирани групи играчи, съблюдаващи противоепидемичните правила.

Още в понеделник секретарят на здравната комисия към футболния съюз доктор Михаил Илиев разгласи, че съгласно него тимовете може да възобновят тренировки още преди 13 май, когато публично ще завърши изключителното състояние в страната.

" Становището ни ще бъде качено на уеб страницата на БФС. Целта ни е да подготвим клубовете на практика по какъв начин да се организира подготвителният развой , а по-късно какви са условията за мачовете, като се касае и за работата на публицистите. Направихме го рационално, в детайли. Няма по какъв начин да приспособяваме едно към едно и да се съпоставяме с Германия. Та там има тимове с по 10-12 терена, а при нас има тимове, които където упражняват, там и играят. Дали сме рационални и използвани ограничения ", съобщи доктор Илиев.

Вчера станаха известни част от предложените ограничения. Според комисията през първата седмица след подновяването на подготвителния развой играта с глава и ръце ще бъде неразрешена, а и ще би трябвало да се съблюдава 5-метрова отдалеченост сред играчите . Освен това футболистите ще идват за тренировки поотделно, като няма да се събират в съблекалнята, а ще би трябвало да се екипират в персоналните си коли. Душовете също няма да са позволени, като играчите ще би трябвало да се къпят вкъщи .

Ръкостискането и размяната на фланелки след мачовете към този момент ще бъдат изцяло неразрешени. В предписанията е заложено още, че дуелите би трябвало да бъдат прекъсвани в 30-ата и 75-ата минута, а в деня преди съответната среща всеки състезател ще бъде подложен на бърз тест за антитела против COVID-19 . Пресконференциите пък ще се организират навън. За чиновниците над 60-годишна възраст, в това число треньорите, се предлага да съблюдават отдалеченост от най-малко 7 м от футболистите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР