Желание за храна. Сутрешно гадене. Възпалени и подути гърди. Това

...
Желание за храна. Сутрешно гадене. Възпалени и подути гърди. Това
Коментари Харесай

10 супер странни промени в тялото на жената, докато е бременна

Желание за храна. Сутрешно гадене. Възпалени и подути гърди. Това са всички добре познати признаци, с които се сблъскват доста бременни дами.

Но бременността може да аргументи всевъзможни на пръв взор странни неща да се случат с тялото ви.

Може да е мъчно да се каже кое е обикновено и кое не, когато толкоз доста промени се случват едновременно. Така че, дано да разгледаме някои от по-малко предстоящите – само че всички естествени – странични резултати от бременността, вашите благоприятни условия за лекуване и по кое време да говорите с доктор.

1. Киселини

Защо се случва: Киселините са постоянно срещани по време на бременност. Вашето тяло създава огромни количества прогестерон в този интервал. Този хормон отпуска гладките мускулни тъкани, с цел да се приготви за растежа на корема ви.

Но също по този начин отпуска долния езофагеален сфинктер - мускул, който нормално запечатва стомашната киселина от гърлото. Когато е провиснал, този вързоп от мускули разрешава на киселината и храната да се движат назад от стомаха, причинявайки чувство за парене в гърдите.

Дразненето в гърлото и стомаха от цялата тази киселина може да докара до гадене, изключително през първия и третия триместър. Киселините имат наклонност да се утежняват през третото тримесечие, когато растящото ви бебе се притиска към корема ви. Така че, в случай че гаденето ви се върне с възмездие, пробвайте нещо срещу киселини!

2. Проблеми със съня

Защо се случва: Хормоните на бременността могат да причинят интензивни, ярки сънища при започване на бременността, които може да ви разсънят. На към 10 до 12 седмици може да забележите, че би трябвало да употребявате тоалетната по-често, което в допълнение нарушава съня ви. Освен това, до момента в който коремът ви пораства, това затруднява намирането на комфортен метод за сън.

Много бременни дами също по този начин означават, че техните бебета са най-активни през нощта - бебетата са склонни да са по-нощни, даже и в новородената фаза, и може да забележите интензивността по-често по време на бременност, когато лежите, което прави да наподобява, че вашето малко дете е много нощна сова.

 бременна бременност Istock

3. По-плътна коса, последвана от косопад

Защо се случва: Ето един непряк резултат от бременността, който може да оцените: по-дебела и по-блестяща коса. Вероятно ще забележите по-пищни кичури при започване на бременността, с помощта на хормоните и пренаталните витамини, които поддържат косата ви във етапа на напредък по-дълго. Това значи, че косата пада по-малко от нормално.

След като бебето ви се роди, цялата коса, която не е паднала по време на бременността, ще падне. Въпреки че може да наподобява непостижимо да загубите шепи коса едновременно, не се паникьосвайте. Няма да оплешивеете! Естествено е косата ви да изтънее малко след раждането и тя ще порасне още веднъж.

4. Промени в настроението

Защо се случва: Жените постоянно усещат, че са по-емоционални, когато са бременни. Хормоните могат да ви накарат да плачете, когато сте щастливи, тъжни или нещо сред тях. И всички промени в живота ви от време на време могат да бъдат големи. Освен това евентуално не спите задоволително и това сигурно може да повлияе на страстите ви.

 майка бременна бременност Istock

5. Кръвотечение от носа

Защо се случва: Обемът на кръвта ви се удвоява по време на бременност, с цел да поддържа растящото ви бебе и да ви приготви за раждане, когато загубите малко кръв. Цялата тази спомагателна кръв от време на време може да аргументи по-крехки и по-големи кръвоносни съдове - като тези в носа - да се раздерат и да кървят по-лесно.

6. Подуване на непредвидени места

Защо се случва: Очаквате коремът ви да пораства по време на бременност, само че евентуално ще забележите отичане и в други области. Обемът на кръвта ви се удвоява по време на бременност и ще започнете да задържате течности, с цел да се подготвите за раждане и загуба на течности.

Голяма част от тази спомагателна течност остава във вените, само че като пренаситена гъба, част се просмуква в тъканите на тялото ви. Това може да докара до подпухнало лице, ръце, ръце, крайници или стъпала.

7. По-големи крайници

Защо се случва: В допълнение към подуването, връзките в тялото ви се разтягат по време на бременност - в това число тези в краката. Вашият свод може да падне по-ниско, което да докара до " напредък " на крайници с половин размер или повече.

 бременност iStock

8. Проблеми с салдото

Защо се случва: Изследванията сочат, че всяка четвърта жена пада по време на бременност. Вашето растящо коремче с бебето трансформира центъра ви на тежест и кара извивката на гърба ви да стане по-изразена.

В същото време хормоните на бременността разхлабват вашите връзки в таза, бедрата, коленете и глезените. Нестабилността може да ви накара да се почувствате малко отпуснати на краката си. Освен това подуването на краката ви може даже да промени чувството за пода под краката!

9. Кожни промени

Защо се случва: Докато бебето ви пораства, кожата ви се опъва и могат да се появят дребни разкъсвания в пластовете тъкан под кожата. Тези стрии могат да наподобяват розови, червени,

жълти или кафяви. Повечето дами получават стрии по корема, задната част, бедрата, ханша или гърдите. Същото може да се случи на всеки, който ненадейно стартира да тренира доста и натрупа доста мускули или бързо натрупа тегло.

Заедно с разпъване на кожата, можете също да забележите кафяви петна, появяващи се по кожата ви, изключително по лицето ви. Това се назовава мелазма и се свързва с хормоните на бременността. Тези хормони също може да са повода да видите тъмнокафява линия, минаваща по корема ви. Винаги сте имали тази линия, само че е била прекомерно светла, с цел да я видите преди бременността. Мелазмата и черната линия могат да изчезнат няколко месеца след раждането.

10. Диастаза на вършиме мускули

Защо се случва: Вашите коремни мускули би трябвало да се разтягат с напредването на бременността. При почти две трети от бременните дами двете страни на коремната стена в действителност се разделят. Това положение се назовава диастаза на ректите.

В някои случаи празнината се затваря сама след раждането. Често дамите се нуждаят от физическа терапия за възобновяване и подсилване на мускулите, в случай че пропастта продължава.

 бременност бременна iStock

Бъдете търпеливи със себе си.

Тялото ви се трансформира и не може да се чака да се приспособите към него за една нощ. Може да сме супержени, само че даже и ние не можем да вършим всичко от самото начало. Не се опасявайте да поискате или приемете помощ, когато имате потребност от нея. Освен това слушайте изменящото се тяло и си почивайте, в случай че е належащо - нещо, в което не съм доста добра и се пробвам да подобря по време на втората си бременност.

И още за измененията по време на бременността - споделя в новия епизод на " Ох, на мама! Podcast " Цветомир Господинов.

Цветомир Господинов е специалист с дълготраен опит като треньор по шотокан карате до, приключил те реньорски профил по карате в НСА. Сертифициран фитнес-инструктор и експерт по хранене, с висше обучение по Психология.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР