Желаещите хотелиери имат срок едва до 25 май да се

...
Желаещите хотелиери имат срок едва до 25 май да се
Коментари Харесай

Обявиха новите условия за настаняване на украинци - 10 лева за нощувка без хранене

Желаещите хотелиери имат период едвам до 25 май да се запишат в новата държавна стратегия

Министерството на туризма разгласи през днешния ден че е почнало записването за програмата, посредством която ще се финансира след 31 май подслонът на украинските бежанци. Както е известно, до края на сегашния месец страната заплаща на хотелиерите по 40 лева на нощувка. В петък бе доказан от дълго време обсъжданият вид програмата да продължи с по 15 лева Днес стана ясно, че е планувана и вариация - ще се заплащат по 10 лева, в случай че настаненият човек не бъде изхранван, съобщи

Тоест - 15 лева за спане с три хранения и с 5 лева по-малко, в случай че липсва ястие. Програмата ще тече до 31 август. Любопитно е, че на искащите хотелиери е даден период едвам до 25 май да се запишат.

Левовата помощ варира и съгласно налога: Нощувка и изхранване (закуска, обяд и вечеря) за 15 лева без Данък добавена стойност, респ. 16,35 лева с включен Данък добавена стойност при ставка от 9% за категоризираните места за настаняване и 18,00 лева с включен Данък добавена стойност при ставка от 20% за некатегоризираните места; нощувка без изхранване за 10.00 лева без Данък добавена стойност, респективно 10,90 лева при 9% налог за категоризираните места за настаняване и 12,00 лева с включен Данък добавена стойност при ставка 20% за некатегоризираните места за заслон. Разходите за Данък добавена стойност са за сметка на програмата.

Част от украинците към този момент са настанени в държавни и общински бази, какъвто е главният план за подслона им след 31 май. За множеството от тях разселването следва, с което се свързани упования за огромни организационни проблеми.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР