Жегата и жаждата през лятото ни съпътстват постоянно. Алкохолът и

...
Жегата и жаждата през лятото ни съпътстват постоянно. Алкохолът и
Коментари Харесай

Кои напитки ни спасяват в жегата?

Жегата и жаждата през лятото ни съпътстват непрекъснато. Алкохолът и бирата са приятни, само че не са целесъобразни в горещините, защото носят подправено чувство за разхлаждане. Има потребни питиета, които освен утоляват жаждата, само че и подхранват тялото с ред потребни субстанции, написа Lupa.bg.

Каркаде

В последните години от ден на ден добива известност напитката каркаде. В древността наричали чая " напитката на боговете ", тъй като фараоните и египетските жреци са го предпочитали. Той е измежду най-хубавите питиета, утоляващи жаждата, а към това се прибавя и ободряващото му свойство. Сладко-киселият му усет освежава отлично, утолява жаждата. Освен това има благоприятен резултат върху черния дроб, стомашно-чревния тракт, нервната система.

Доматен сок

Доматен сок има мощно ободряващо деяние в летните жеги. Той се грижи се за салдото на минералните субстанции в организма и защищава от обезводняване. Доматите имат релативно високо наличие на лимонена и ябълчена киселина, както и известно количество оксалова киселина. Тези киселини са изключително потребни за процесите на обмяна на веществата. Освен това той съдържа антиоксиданта ликопен, който защищава сърцето и кръвоносните съдове.

Домашна лимонада

Домашната лимонада е отлична разхладителна напитка. Тя утолява жаждата и оказва помощ за изстудяване на тялото. Освен това домашно приготвената лимонада е превъзходен източник на витамини. Може да си я пригответе с лимони, с доста лед и малко мента.

Вода

Разбира се, най-хубавото, което може да пиете в горещите летни дни е чиста вода на стайна температура. Водата е напитката, която няма и грам калории, утолява жаждата и спомага за положителната хидратация на организма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР