Жан-Клод Юнкер рискува да взриви напрежението около Брекзит, след като

...
Жан-Клод Юнкер рискува да взриви напрежението около Брекзит, след като
Коментари Харесай

Брекзит е пред взрив: Жан-Клод Юнкер се подигра жестоко с Тереза Мей

Жан-Клод Юнкер рискува да взриви напрежението към " Брекзит ", откакто се подигра с танца на Тереза Мей. Председателят на Европейската комисия провокира смях в залата, имитирайки танцовите придвижвания на английския министър председател преди да изнесе тирада в Брюксел. С включването на светлините и под съответния музикален акомпанимент Юнкер стартира да маха с ръце, усмихвайки се необятно, написа в. " Дейли Мейл ".

Движенията му приличаха на опит за реплика на перформънса на Мей под звуците на песента на Абба Dancing Queen, до момента в който тя се готвеше да произнесе речта при откриването на конференцията на Торите предходната седмица.    

С по-малко от седмица до значимата среща на Европейски Съюз на високо ниво, отдадена на " Брекзит ", Юнкер стартира речта си, нанасяйки още един удар на Мей. Неговата насмешка пристигна на фона на сериозното напрежение към " Брекзит ", откакто английският министър председател предизвести, че " към момента има огромни въпроси за разрешаване " в договарянията. Тя също упрекна водачите на Европейски Съюз за постигането на прогрес в договарянията посредством оказване на напън върху Англия. 

След самобитния си танц Юнкер нанесе удар и на британския език. " Няма да приказвам на британски език. Мога да го върша непрекъснато, само че с изключение на британския, в Европейски Съюз има и други публични езици. С оглед на обстановката аз ще се показвам на френски, може би и на люксембургски, само че от почитание към публиката аз ще се съсредоточвам върху френския ", сподели той. 

Юнкер също се прицели и в евроскептиците популисти, които приказват " глупави " неща. " В Европа има увеличаващ се брой евроскептици, те промотират скептични отзиви. Но съгласно мен ние би трябвало да беседваме с тях. Бих желал да направя разлика сред тези евроскептици, които имат въпроси, и тези глупави популисти. Те не са едно и също. Трябва да създадем разлика сред глупавите популисти и националистите, които имат свое мнение ", сподели още той.  

Говорителят на Юнкер Маргаритис Схинас омаловажи гаврата на Юнкер, настоявайки, че ръководителят на Европейска комисия " изпитва огромно почитание " към Мей. Пишейки в Туитър, Схинас съобщи, че танцовите придвижвания на Юнкер " не са ориентирани към никого ", а са " импровизация сега, тъй като музиката траяла да свири и той не можел да стартира своята тирада ". По думите му, уважението на Юнкер към Мей " неведнъж е било демонстрирано пред обществото ".  

Превод и редакция: Блиц

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР