Жълт код за значително количество валежи е обявен за 6

...
Жълт код за значително количество валежи е обявен за 6
Коментари Харесай

Синоптиците обявиха жълт код, ето кой да внимава

Жълт код за доста количество превалявания е разгласен за 6 области в Южна България - Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас, демонстрира информация в Интернет страницата на Национален институт по метеорология и хидрология, осведоми БНР. Очакваните количества на преваляванията са 20-35 мм.

През идващото денонощие ще е най-вече облачно. През нощта на доста места ще има превалявания от дъжд, само че до сутринта ще отслабват и в множеството региони ще спрат. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб до сдържан, по този начин ще се задържи и денем.
-->
Минималните температури ще са най-вече сред 3° и 8°, в София - към 4°. Утре преди обяд единствено на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд. Около и след пладне от юг преваляванията ще се засилват и до края на денонощието ще обзет съвсем цялата страна, а тук-там в Рило-Родопската област ще са обилни. Максималните температури ще са от 4°-5° в североизточните, до 15°-16° в крайните югозападни региони, в София - към 12°.

Над планините ще е най-вече облачно, основно в следобедните часове с превалявания от сняг, на височина под 1500 метра - от дъжд. Ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 0°.

Над Черноморието ще е най-вече облачно. Валежи от дъжд ще има основно сутринта, вечерта и през нощта против сряда. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 5° и 9°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР