"Жълт" код за студено време и снеговалежи е обявен за

...
"Жълт" код за студено време и снеговалежи е обявен за
Коментари Харесай

Жълт код за Варна и утре, чакат до 20 см нов сняг!

"Жълт " код за студено време и снеговалежи е разгласен за на следващия ден за огромна част от страната, в това число и за Варна. Във Варна ще се образува и нова снежна завивка - 10-20 см, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология п.
През нощта снеговалежите ще се засилват и ще са по-интензивни в югоизточната половина на страната. Вятърът към момента ще е от север-североизток, в Източна България ще е сдържан до мощен. Минималните температури ще са сред минус 12° и минус 7°, по южното Черноморие до минус 3-4°. 
Утре още сутринта от югозапад преваляванията ще стопират и облачността ще стартира да се раздира. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще е сдържан до мощен и с него ще нахлува още леден въздух. До края на денонощието снеговалежите ще спрат, най-късно в крайните североизточни региони. Остава студено с оптимални температури сред минус 7° и минус 2°, малко по-високи в крайните югозападни и югоизточни региони.
Над планинските масиви на Югозападна България преваляванията сутринта ще спрат, а облачността ще се раздра и намалее, след обяд и до най-вече слънчево. В останалите планини към момента ще превалява сняг, в развой на прекъсване, най-късно, вечерта, в Източна Стара планина. Ще духа сдържан и мощен западен вятър. Температурите още ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към минус 7°, на 2000 метра - към минус 13°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, с превалявания от сняг, в южните региони примесени с дъжд, които след обяд ще стартират да стопират. Ще духа сдържан до мощен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са сред минус 4° и 1°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР