Жълт код за силен вятър е обявен за днес, 2

...
Жълт код за силен вятър е обявен за днес, 2
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър за 18 области

Жълт код за мощен вятър е разгласен за през днешния ден, 2 април, за 18 области, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението е за следните градове - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Русе, Велико Търново, Разград, Габрово, Силистра, Търговище, Добрич, Шумен, Бургас, Варна, Ямбол, Хасково, Кърджали.

 жълт код 2 април
Национален институт по метеорология и хидрология

Днес през страната ще премине леден атмосферен фронт. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Северна България до мощен и с него ще стартира да се почиства атмосферата от сахарския прахуляк. В Югоизточна България към момента ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, който вечерта също ще се ориентира от северозапад.

От запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там след обяд и през нощта против сряда ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат от 21°-22° тук-там в западните региони до 28°-29° в Югоизточна България, в София - към 21°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има към края на деня и през нощта против сряда и на обособени места ще превали временен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб и сдържан югозападен вятър, който ще се усили и ще стартира да се ориентира от северозапад, по-късно денем и по южното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат от 21° по Северното Черноморие до 29° по Южното. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър, който денем малко ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува по-хладен въздух. Сутрешната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра - към 8° и денем ще се намалява.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР