Жълт код за силен вятър е обявен за 10 области

...
Жълт код за силен вятър е обявен за 10 области
Коментари Харесай

Времето през уикенда: Високи температури и жълт код за вятър

Жълт код за мощен вятър е разгласен за 10 области в централната и източната част на страната в събота. Това демонстрира информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/. Предупреждението за евентуално рисково време е в действие за Габрово, В. Търново, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

В събота ще е към момента много топло за средата на декември. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, малко по-ниски в северозападните региони от страната. В София оптималната температура ще е към 12°. Преди обяд тук-там в северозападната половина от страната, а след обяд и през нощта против неделя - в Южна и Източна България, ще има превалявания от дъжд. Привечер вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква леден въздух.

В неделя оптималните температури ще са сред 5° и 10°. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна, преди обяд към момента в южните региони със слаби превалявания. Вятърът ще е до сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен от северозапад, по-късно денем ще отслабне и в по-голямата част от страната ще се ориентира от североизток.

В понеделник захлаждането ще продължи, температурите ще се намалят с още 3-4 градуса. Облачността ще е раздрана, най-вече забележителна над Източна България, в крайните югоизточни региони на обособени места ще превали слаб дъжд.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР