Жълт код за силен вятър е издаден от НИМХ за

...
Жълт код за силен вятър е издаден от НИМХ за
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър в Северна България и Тракийската низина

Жълт код за мощен вятър е публикуван от Национален институт по метеорология и хидрология за Северна България и Тракийската равнина .

В началото на новата седмица вятърът от запад-северозапад още веднъж ще се усили. Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, в Югозападна България, в регионите, където ще бъде съвсем безшумно, сред 0° и 3°, в София към 2°.

През деня ще бъде най-вече слънчево с раздрана междинна и висока облачност. Вятърът от запад-северозапад още веднъж ще се усили и ще бъде мощен, тук-там краткотрайно и плевел. Почти безшумно ще остане в югозападните региони от страната.

Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат най-вече сред 15° и 20°, в София 15°-16° .

В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 2°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево . По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има по северното крайбрежие. Ще духа сдържан, след обяд и вечерта мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 13° и 16°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР