Жълт код за мъгла е обявен за утре - 10

...
Жълт код за мъгла е обявен за утре - 10
Коментари Харесай

Жълт код за мъгла в утрешния 10 декември

Жълт код за мъгла е разгласен за на следващия ден - 10 декември. Затова от Столична община отварят безвъзмездни буферни паркинги, с цел да се употребява повече градския превоз. Съобщават също, че имат подготвеност при среднодневни превишения над 200 микрограма на пространствен метър да вкарат " зелен билет ".

Вижте повече детайлности от Христина Балинска.


За страдание, акцент във времето освен през днешния ден, само че и през нощта, и на следващия ден, остават гъстите и трайни мъгли в доста региони от страната, които в допълнение усложняват обстановката със нечистия въздух.

След предизвестие през днешния ден в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София област и София -град, през идващото денонощие жълт код за рисково понижена видимост и мъгли, които ще се задържат през целия ден, е в действие в още повече области - на всички места в Западна и в южната половина на Централна България.

Мъгли и ниски облаци ще има и на други места в страната - към водните басейни, в низините и котловините, само че в областите с оповестено предизвестие видимостта освен през нощта, само че през целия ден, или през по-голямата част на деня, ще остане мощно понижена.

И още едно съществено предизвестие - за поледици в края на утрешния ден, когато в югозападните региони от страната се чака да завали дъжд и ще има условия за формиране на поледици, които са извънредно рискови.

Относително положителни вести по-късно - чака се по-голяма динамичност в атмосферните процеси - превалявания, увеличаване напразно, като ситуацията ще се усъвършенства, само че единствено краткотрайно, тъй като в петък още веднъж ще има условия за формиране на мъгли. Гарантирано, слънчево време в планините в петък, тъй че всички, които имат опция, не трябва да я пропущат.
 Опасно замърсен въздух в столицата и през днешния ден Опасно замърсен въздух в столицата и през днешния ден
Депутатите от ГЕРБ ще внесат предложение за инкриминиране на горенето на боклуци. Идеята е на столичния кмет Йорданка Фандъкова. И през днешния ден в София имаше...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР