Жалбоподателите оспорват решението за безвъзмездно право на ползване като незаконосъобразноВ

...
Жалбоподателите оспорват решението за безвъзмездно право на ползване като незаконосъобразноВ
Коментари Харесай

Решението за Летище Русе отива на съд

Жалбоподателите оспорват решението за безплатно право на прилагане като незаконосъобразно

В Административен съд – Русе е формирано дело № 97/2023 година против Решение № 1172/24.01.2023 година на Общински съвет - Русе, по Протокол № 44/24.01.2023 година, с което е учредено безплатно право на прилагане на парцел – частна общинска благосъстоятелност в с. Щръклево във връзка със стопанисването на Летище Русе и избора на летищен оператор, оповестиха от там.

Жалбоподателите оспорват решението като незаконосъобразно, издадено при основни нарушавания на административнопроизводствените правила и материалноправните разпореждания.

В изпратена от Общински съвет – Русе молба бе направено искане за допускане на предварителното осъществяване на оспорения акт. Становището на ответната страна е аргументирано с приложени в преписката спомагателни материали, като се сочи задачата на капиталовото желание „ да се сътвори съвременно районно летище в Русе, в сходство с положителните практики “ с извода, че идните промени ще бъдат от изгода освен за района, само че и за страната.

В претекстовете си съдът намира, че са налице изискванията, които обуславят допустимостта на направеното искане - отбрана на изключително значими държавни и публични ползи и в частност ползите на Община Русе и нейните поданици, както и логистичните благоприятни условия, които Летище Русе ще обезпечи като транспортен кулоар.

Предстои делото да бъде планувано след премахване на нередовностите по жалбата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР