Жалби замразиха жп възел ПловдивКомисията за защита на конкуренцията (КЗК)

...
Жалби замразиха жп възел ПловдивКомисията за защита на конкуренцията (КЗК)
Коментари Харесай

Четете в Марица: Махат тапетите от къщата в „Капана”

Жалби замразиха жп възел Пловдив

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стопира публичната поръчка за модернизацията на жп възел Пловдив, откакто две компании са обжалвали изискванията. Това са софийската " Мостремонт 97 " ООД с 9 съдружници и Стопанско сдружение за строителство, ремонт и поддръжка на стоманен път " Згоп " АД - Нови Сад, Сърбия. В края на 2016 година 90 % от сръбската компания бяха закупени от " Жол Жондуши " от Казахстан. Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да се произнесе до месец по жалбите.

Двама арестувани за отровните контейнери

Двама са арестувани за екшъна с отровните контейнери, които обгазиха в петък вечерта региона на ул. „ Крайречна “ в " Столипиново ", научи „ Марица “. Тогава мъже с каруца, натоварена с металните варели, влязоха в коритото на реката, с цел да измият съдовете. От тях обаче се понесе зловонна миризма, която едвам не изтрови жителите на близките блокове. Наложи се екип на Пожарната, облечен в костюми за противохимична отбрана, да се намеси и да изнесе от мястото въпросните контейнери.

Колодрума с умни бариери

Електронни бариери с читател и терминал за заплащане, табло, на което са изписани свободните места, и видеокамери ще има на паркинга на спортната зала „ Колодрума ”. „ Това е първата по рода си паркинг система, която желаеме да въведем тук - с съвременна техника и денонощна видео защита. Не се постанова да дежури наш чиновник ”, изясни за „ Марица ” Ненко Калакунов, шеф на общинското дружество „ Паркиране и репатриране ”.

Махат тапетите от къщата в „ Капана ”

Собствениците на къщата с тапетите в Капана са уверили, че ще подхващат ограничения за възобновяване на достоверния й тип. Това заяви кметът на регион " Централен " Георги Стаменов. Скандалът гръмна, откакто старинната къща, построена през 1902 година, беше облицована извън с пъстър винил във тип на бръшлян и цветя. Както " Марица " писа, истинското скимване провокира инспекция, разпоредена от министъра на културата Боил Банов по сигнал на районния кмет.

12 в борба за короната на пловдивчанка

Пловдивчанката Виктория Лазарова ще съобщи короната на тазгодишната " Мис Родопи 2019 ". Конкурсът ще се организира на 24 юли в Регионалния исторически музей в Кърджали. Нашето момиче завоюва купата преди година. Две представителки на града под тепетата ще вземат участие в този момент в конкуренцията по хубост. Това са 19-годишната Силвия Танакова и 18-годишната Симона Хорозова. Общо 12 претендентки ще се борят за короната. За четвърта поредна година Кърджали ще избере най-красивото момиче на Родопите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР