Жалба до ОИК в Хасково е внесъл финансовия министър Асен

...
Жалба до ОИК в Хасково е внесъл финансовия министър Асен
Коментари Харесай

Жалба до ОИК Хасково внесе Асен Василев

Жалба до ОИК в Хасково е внесъл финансовия министър Асен Василев, който по-рано не беше позволен да гласоподава, тъй като е с адресна регистрация в Съединени американски щати и името му попада в забранителния лист.

Василев е приложил към жалбата си решението, с което е определен за депутат и е изискал от ОИК да му бъде издадено уверение по член 40 от Изборния кодекс. Според този текст на закона гласоподавател, който в изборния ден откри, че е вписан в листата на заличените лица, има право да гласоподава, в случай че показа уверение, че е отпаднало основанието или не е налице съображение за вписването му в листата.

По своята същина, подадената тъжба в действителност съставлява искане за издаване на уверение по член 40 от ИК.
ОИК е изпратил жалбата на финансовия министър за разглеждане по подготвеност в община Хасково.

" Като взе поради направеното искане, ОИК Хасково, смята, че същото е отправено до незапознат орган. Съгласно член 40, алинея 2 от ИК удостоверението по член 40, алинея 1 се издава от Кмета на Община Хасково ", се споделя в отковора на ОИК.

" Оказа се, че от 2000 година в базите данни на ГРАО има запис, че имам адрес отвън страната и този запис не е премахнат. Сега бяхме в общината за издаване на уверение, след което ще би трябвало да отидем до ОИК, която да се произнесе. Да се заличи адреса, който е отвън страната, с цел да може да гласоподавам обикновено ", сподели пред bTV Асен Василев.

„ Малко разхождане по институциите, само че няма някакъв проблем “, добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР