Jaguar Land Rover Classic представи електрически задвижван Jaguar E-type на

...
Jaguar Land Rover Classic представи електрически задвижван Jaguar E-type на
Коментари Харесай

Огледалце на стената, кой е най-красивият електромобил на земята? Jaguar E-type Zero

Jaguar Land Rover Classic показа електрически задвижван Jaguar E-type на фестивала Jaguar Land Rover Tech Fest, който отвори порти на 8 септември в Лондон. Автомобилът, прочут като Concept Zero, е възобновен и трансформиран в подразделението Jaguar Land Rover Classic Works в Ковънтри, близо до мястото, където е роден моделът E-type.

Тим Ханиг, Директор на Jaguar Land Rover Classic, сподели: „ Concept Zero съчетава добре известното динамично преживяване на E-type с усъвършенствана продуктивност посредством електрифициране. Тази неповторима композиция основава спиращо дъха чувство при шофиране. Нашата цел с Concept Zero е да приспособим притежаването на типичен коли към бъдещето. Очакваме реакциите на нашите клиенти, защото изследваме опцията за въвеждане на този концептуален автомобил на пазара. “

Jaguar E-type Concept Zero освен наподобява и се кара като E-type, той предлага забележителна динамичност. Автомобилът е по-бърз от истинския E-type: Ускоряването от 0 до 100 км/ч (62 мили/ч) лишава единствено 5,5 сек., към 1 секунда по-бързо от E-type серия 1.

Тим Ханиг сподели: „ За да можем безпроблемно да съвместим новия електрически мотор на E-type Concept Zero с динамичната конфигурация на спецификациите на истинския E-type, ограничихме мощността на автомобила. Вярваме, че това обезпечава оптималното преживяване при шофиране. “
 Jaguar E-type Concept Zero
Автомобилът Concept Zero, показан на Tech Fest, е възобновен роудстър, серия 1,5. Той е изцяло автентичен като спецификации с изключение на свръхмодерния мотор от 21-ви век и модифицираните принадлежности и табло – макар че те също са въодушевени от истинския E-type. Използвани са и LED предни фарове, с цел да се реализира енергийна успеваемост. Те още веднъж възприемат стила на истинския E-type, серия 1.
Електрически силов елемент по поръчка

За E-type Concept Zero е особено създаден електрически силов елемент с мощ 220 kW. Литиево-йонната батерия има същите размери и сходно тегло като на 6-цилиндровия мотор XK, употребен в истинския E-type. Експертите, отговарящи за създаването на електрическия силов елемент, са обезпечили слагането му на тъкмо същото място както мотора XK. Електрическият мотор (и редукторната предавка) са ситуирани тъкмо зад батерията, на същото място, където е и скоростната кутия на E-type. Нов карданов вал изпраща мощността към пренасящия диференциал и крайната предавка. Общото тегло е 80 кг по-леко спрямо истинския E-type.

Използването на електрически силов елемент с сходно тегло и размери като на актуалните бензинов мотор и трансмисия значи, че структурата на автомобила, в това число окачването и спирачките, не се е трансформирала, което опростява трансформацията и хомологацията. Шофирането, ръководството, возията и прекъсването на автомобила са като на истинския E-type. Разпределението на тежестта сред предната и задната ос остава непроменено.

Тим Ханиг сподели: „ Интегрирахме новия електрически силов елемент в съществуващата структура на E-type, което значи, че стандартен мотор може да бъде инсталиран още веднъж когато и да е. Смятаме, че това е значимо, защото обезпечава интервал от време, през който Jaguar остава правилен на своето ДНК. “

Шестцилиндровият мотор XK е създаван от 1949 година до 1992 година, и е оборудван на съвсем всички емблематични модели на Jaguar от този интервал, в това число E-type, XK120, Mk2 и XJ6. Новият електрически мотор би могъл да бъде употребен с всеки от тези коли.

Тим Ханиг сподели: „ Бихме могли да използваме тази технология, с цел да трансформираме всеки типичен Jaguar с мотор XK. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР