Жадни сте? Вместо да поглъщате съмнителни течности, отделете малко време

...
Жадни сте? Вместо да поглъщате съмнителни течности, отделете малко време
Коментари Харесай

Ето кои са 10-те най-полезни напитки на света

Жадни сте? Вместо да поглъщате съмнителни течности, отделете малко време да се запознаете с някои от най-полезните за здравето питиета

1. Вода

Пийте вода повече от всяка друга течност. Това е най-здравословната напитка от всички, тъй като ви поддържа живи. Но има и други аргументи да приемате огромни количества вода. Тя е значима част от храносмилането, нужна е за абсорбирането витамините C и B, нужна е за изхвърлянето на токсините от тялото ви и е основна част от кръвта. И по този начин, пийте по към 8 чаши вода дневно, с цел да сте сигурни, че тялото ви се усеща добре.

2. Сок от нар

Сокът от нар е всесилен. Проучванията сочат, че аленият нектар е цялостен с антиоксиданти, които могат да ви оказват помощ в битката с възпаленията, сърдечните заболявания, рака на белия дроб и на простатата, тъй че пийте по една чаша на ден. Имайте поради, че някои бутилирани сокове от нар съдържат и други течности или захар, тъй че проверявайте съставките, с цел да сте сигурни, че приемате чист сок от нар.

3. Зелен чай

Зеленият чай форсира метаболизма, понижава възпаленията, оказва помощ да се предпазите от увреждания, провокирани от UVB-лъчите, и дава здрави венци и зъби.

4. Пресен зеленчуков сок

Пийте салати. Сериозно. Има доста изгоди от приемането на пресни зеленчукови сокове като да вземем за пример тези от моркови, краставица, целина и зеленчуци с тъмнозелени листа (къдраво зеле, спанак, маруля). Това е елементарен метод да абсорбирате потребните съставки на разнообразни типове зеленчуци, богати на витамини и минерали, които ви поддържат здрави.

5. Сок от цвекло

Наздраве за цвеклото! Този ален сок може да намали кръвното налягане и да увеличи силата ви. Цвеклото оказва помощ на хората да се упражняват и трудят с 16% по-дълго с помощта на наличието на нитрати в него. А друго изследване потвърди, че ежедневното му приемане усилва притока на кръв към мозъка при по-възрастните хора, което би могло да забави процеса на деменция.

6. Кисело мляко

Добавете малко цинк и доста други хранителни субстанции към своя ден, като просто отпиете от чашата си с айран. Ето какво ще получите: калций, протеини, магнезий, витамин B12, както и здравословна доза пробиотици, които оказват помощ на положителните бактерии в червата и покачват имунната система. Избирайте нискомаслени млека без захар.

7. Сок от грозде

Гроздовият сок има свойства, които пазят вашето сърце с помощта на антиоксидантите в него. Той също по този начин намалява „ неприятния ” холестерол и кръвното налягане и понижава риска от кръвосъсиреци.

8. Лимонов сок

Тази кисела напитка може да направи доста добрини на тялото ви. Лимоновият сок спомага за положителното храносмилане и прочиства черния дроб, съдържа огромно количество витамин С, който покачва имунитета. Освен това може да ви помогне в битката с някои типове рак.

9. Чай от джинджифил

Отдавна джинджифилът е прочут с това, че облекчава храносмилателните разстройства и даже гаденето, обвързвано с морска болест и бременност. Затова си пийнете чаша чай от джинджифил и се сбогувайте с болките в корема. Този корен съдържа мощни антивъзпалителни съединения, които оказват помощ за понижаване на болката при артрит. В случай на сходни проблеми приемайте джинджифил постоянно.

10. Смути

В въодушевление сте за млечен шейк? Тъй като те са нездравословни, пробвайте смути. Ако e направенo вярно, тo може да бъде идеалната течна закуска или лека захранка. Напитката предлага опция за разбъркване на потребни и цялостни с фибри плодове с леки протеини, с цел да се сътвори един уравновесен артикул.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР