Изявленията за евентуално оттегляне от Организацията на договора за колективна

...
Изявленията за евентуално оттегляне от Организацията на договора за колективна
Коментари Харесай

Лавров: Оттеглянето от ОДКС е суверенен избор на Армения

Изявленията за вероятно отдръпване от Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС), които идват от Ереван, са върховен избор на арменското управление, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.


" Ако, както настояват някои арменски водачи, откакто са разочаровани от Русия и ОДКС, в този момент ще търсят сътрудници за подсилване на сигурността си другаде, това е техен върховен избор, избор на арменското управление ", съобщи съветският първи посланик.

" Все още се надявам, че връзките, съществуващи от епохи сред народите на Русия, съветския народ и другите нации на Русия, и арменския народ, няма да бъдат разрушени от никакви краткотрайни администрации ", сподели Лавров.

При това той означи, че Москва работи с азербайджанските си сътрудници за стабилизиране на обстановката в Нагорни Карабах. " Ние работим с нашите азербайджански сътрудници и съседи в името на стабилизирането на обстановката в Карабах, построяването на доверие там и основаването на условия за обновяване на естествения живот, на общото битие на арменците и азербайджанците. Очаквам, че Ереван също би трябвало да е заинтригуван от това и че ще постави старания в тази тенденция ", съобщи съветският външен министър./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР