Изявленията от страна на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ по отношение на

...
Изявленията от страна на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ по отношение на
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ: Оттеглете от парламента преговорна рамка

Изявленията от страна на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ във връзка с препоръчаната от Европейски Съюз преговорна рамка не престават и през днешния ден.

След като документът беше импортиран в Народното събрание на страната и стана ясно, че след понеделник ще бъде ясно по кое време той ще бъде прегледан от опозиционната партия реагираха, че „ става въпрос за лист хартия “, повърхностен документ, протоколът сред България и Северна Македония не е показан, а през днешния ден приканиха ръководителя на Народното събрание Талат Джафери „ както връща оферти за закони за неверна запетая или хвърля предложенията на опозицията в кошчето, да върне листа хартия на държавното управление като повърхностен и позорен. “

От ВМРО-ДПМНЕ приканват „ държавното управление да се вслуша в гръмкото „ не “ на македонския народ и жителите на Македония, а да не се пробва да трансферира отговорността си върху Народното събрание, т.е. на депутатите, тъй като депутатите от ръководещата коалиция са просто машина за гласоподаване и нищо повече “ и твърдят, че в случай че държавното управление на Република Северна Македония отдръпна от Народното събрание препоръчаната преговорна рамка, ВМРО-ДПМНЕ ще се отдръпна настояването си за предварителни парламентарни избори.

„ Парламентът, храмът на демокрацията, е точното място за взимане на решения по отношение на заключенията за последното европейско предложение за започване на договаряния с Европейски Съюз. Всички парламентарни партии носят отговорност пред жителите и страната да се включат в процеса и посредством спор и градивност да допринесат за крайното решение. Изисква се отговорност и мъдрост от всички депутати, това е надпартиен въпрос “, дадоха отговор от ръководещата коалиция и прибавиха, че желанието на ВМРО-ДПМНЕ да избяга от спор по толкоз значими въпроси „ демонстрира, че те се опасяват от истината, опасяват се да не пропаднат всичките им неистини и измислици “.

„ ВМРО-ДПМНЕ не би трябвало да бяга, а да взе участие в дебата в Народното събрание, а до тогава да се откаже от блокадите, разрушенията и кървавите сюжети с проруската „ Левица “ и Алианс на албанците. След разпадането на обединението сред ВМРО-ДПМНЕ и Алианс за албанците, в този момент Християн Мицкоски и Димитър Апасиев остават сами и изолирани в антиевропейския дневен ред. Само ВМРО-ДПМНЕ и левицата са срещу Европейски Съюз “, реагираха от СДСМ.

Днес митинги няма да има, а идващият е разгласен за на следващия ден вечер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР