Изявленията на Турция ни подбуждат да бъдем силни и единни

...
Изявленията на Турция ни подбуждат да бъдем силни и единни
Коментари Харесай

Гръцкият президент към Турция: Ще защитим границата си!

Изявленията на Турция ни подбуждат да бъдем мощни и единни в отбраната на нашата граница. Това съобщи гръцкият президент Прокопис Павлопулос, представен от гръцкото издание ЕРТ.

Думите му идват на фона на разразилия се дипломатически скандал сред Анкара и Атина поради думите на турския външен министър, че на процедура сред двете страни няма морска граница.

Мевлют Чавушоглу съобщи, че има нерешени въпроси сред двете страни, свързани със суверенитета на някои дребни острови и скални формирания.

Павлопулос акцентира, че Гърция има освен граница, само че тя е приета от интернационалната общественост и тази граница е обща за Европейския съюз. „ Никой не би трябвало да приказва за нейното инспектиране, тъй като се е произнесла историята. Всяка смяна е удар по концепцията на Европейски Съюз “, съобщи президентът.

По-рано през днешния ден представителят на гръцкото държавно управление Димитрис Цанакопулос дефинира като рискови думите на турския външен министър, че сред двете страни няма морски граници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР