Изявлението на руския президент Владимир Путин пред генералния секретар на

...
Изявлението на руския президент Владимир Путин пред генералния секретар на
Коментари Харесай

Вучич: Изявленията на Путин за сходство между Косово и Донбас усложняват ужасно много нещата. Ще говоря за това утре пред Сърбия

Изявлението на съветския президент Владимир Путин пред генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш за аналогията на обстановката в Косово и Донбас усложни позицията на Сърбия, споделя сръбският президент Александър Вучич, представен от РИА Новости.

На 26 април Путин организира диалози с генералния секретар на Организация на обединените нации, по време на които напомни на Гутериш решението на интернационалния съд за обстановката в Косово, което беше подкрепено от всички, и съобщи, че ЛНР и ДНР са станали самостоятелни по прилика с това решение. „ Аз персонално съм чел всички документи на Международния съд за обстановката в Косово. Прекрасно си припомням решението на интернационалния съд, където е написано, че при практикуване на правото на самоопределяне избрана територия на която и да е страна не е длъжна желае позволение за прокламиране на своя суверенитет пред централните управляващи на страната. Това беше казано във връзка с Косово и това е решението на интернационалния съд. И това решение беше подкрепено от всички “, съобщи тогава Путин, съобщи Актуално. 

Вучич е на работно посещаване в Германия, където в сряда (4 май) се срещна с канцлера Олаф Шолц, а в четвъртък сутринта - с външния министър Аналена Бербок. Чухте ли Олаф Шолц какво тъкмо сподели? Кой съгласно него е отговорен за това, което се случва в Босна, какво съгласно него би трябвало да се случи в Косово, а също и по въпроса за глобите. Сега помислете, в случай че той приказва обществено за това, допустимо ли е да не ми го е декларирал на срещата. <…> Изявленията постоянно са единствено едва отражение на протичащото се на срещата “, споделя Вучич пред кореспонденти.

„ Нашата позиция е сложна, извънредно комплицирана и в допълнение усложнена от изказванията на президента Путин. Ще приказвам за всичко това на следващия ден (в послание към гражданите), В политически смисъл в никакъв случай не е било по-трудно, само че се притеснявам, че с всичко това, което следва в стопански смисъл, в никакъв случай не е било по-трудно “, споделя сръбският водач. По-рано министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин остро осъди доставката на оръжие от Англия на отчасти приетата република Косово. Той назова това " вражески ход " във връзка с Сърбия и " въоръжаване на терористи ". По думите му единствената цел на доближаването и интеграцията на Косово в НАТО е " да се предизвика Сърбия ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР