Известно е, че Фънки определено не харесва примата на родната

...
Известно е, че Фънки определено не харесва примата на родната
Коментари Харесай

Защо Фънки толкова мрази Лили Иванова

Известно е, че Фънки несъмнено не харесва примата на родната поп музика - Лили Иванова. Лили не е коментирала в никакъв случай връзките им, само че напълно скоро стана ясно какво Фънки в никакъв случай не е харесвал в естрадната певица и самичък е признавал, че това въздейства на оценката му за нейните фалшификати.

През 2005 година, Лили и групата " Черно було " били на общ концерт, само че Фънки закачливо споделя, че " другарката Лили Иванова е била подгряващ реализатор ".

Фънки, който журира в „ Като две капки вода”, не пропуща издание, в което да не се държи присмехулно с Лили Иванова. При всяка реплика на участник в шоуто за фалшификати, фронтменът на група „ Черно фередже” се изрича много иронично и напряко саркастично към естрадната икона.

Най-чепатият член на журито се оказа най-големият критик на Лили. Той сипе жлъчни мнения и обиди по адрес на певицата, а феновете на звездата недоумяват с какво е провокирала отношението му. Всъщност рокаджията в никакъв случай не е харесвал естрадната певица и самичък е признавал, че това въздейства на оценката му за нейните фалшификати. Ковачев не е признавал от какво е подбудено отношението му към естрадната легенда, написа таблоидът " Уикенд ".

„ Групата, в която изсвирвам – „ Черно фередже”, е единствената в България, на която другарката Лили Иванова е била подгряващ реализатор. За страдание, тази година няма да я поканим да ни подгрява, няма потребност. С Лили закачката ми е от дълго време. Безкрайно съм откровен и това не постоянно е било плюс за мен, само че пък не ми пука”, опитвал се е да я унизи музикалният продуцент. Примата на родната сцена взела участие на обща сцена с „ Черно фередже” през 2005 година на промоцията на ракия. Преди групата да излезе на сцената, Лили изпяла 7-8 песни сама, а по-късно и 2-3 дуета с композитора Митко Щерев, с който тогава били в съвършени връзки. След края на последното осъществяване на Лили конферансието на концерта показало „ Черно фередже” като изненадата на вечерта. Това много разгневило певицата, която останала разочарована, мислейки си, че тя е огромната звезда на концерта. До ушите на Фънки достигнал коментара на Лили, че за нея е обидно да подгрява сходни музиканти, които пеят мръсни песни с със мощно циничен текст.

В деветте сезона на занимателното предаване в облика на Лили са се превъплъщавали Рафи, Дара, Стефан Илчев, Къци Вапцаров, Жана Бергендорф, Луна, Джулия Бочева, Люси Дяковска, Славин Славчев, Милко Калайджиев и Софи Маринова. Всеки от тях е пял друга нейна ария, а огромна част от имитаторите на Лили са ставали огромната премия на сезона. Eдинствено Къци извади шанс да изпее „ Стари мой приятелю” на естрадната легенда, до момента в който стола на Фънки бе ангажиран от Юлиян Константинов. Така кукленият артист си спести унищожителните рецензии на фронтмена на „ Черно фередже”.

Година по-късно, в третия сезон Лили бе имитирана от Жана Бергендорф с песента „ Осъдени души”, а имитацията ѝ бе една от най-сполучливите за целия сезон. „ Приятно съм сюрпризиран. Имаше го това фамозно вибрато на другарката Иванова от което можеш да хванеш морска болест. Имаше я ръката, която може да извади очи. Много положително прозрение в облика! Браво!”, похвали я Фънки, не пропускайки да „ клъвне” Лили.

За имитацията на Славин Славчев с песента ѝ „ Искам те” обаче не беше толкоз великодушен на суперлативи. „ Иванова има един необикновен вътрешен заряд, който ти не го съобщи. Няма да разисквам гласовите ти данни, тъй като те са превъзходни. Трябва да си по-интересен, дай повече от себе си. Нищо, че Иванова стои като гюле. Тя има вътрешен заряд, който хваща хората и ги разбива”, подлага на критика го Фънки.



Изпълнението на „ Ветре, клех те!” на Азис му хареса повече, в сравнение с това на Лили. „ Няма да разясня вокалното осъществяване, тъй като беше ужасно. Но аз не го отъждествявам с Лили Иванова и това ми харесва. Ти го изпя доста добре. Ти изпя тази ария по-хубаво от самата Лили Иванова”, похвали краля на фолка Фънки. Рокаджията не хареса и „ Без радио не мога” в осъществяване на младата актриса Джулия Бочева. „ На мен ми липсваше оня благополучен соц. Освен това по това време тази женица Лили Иванова имаше доста повече сила. Вие леко се влачехте по сцената, да ви кажа честно”, скастри я музикантът.

Имитацията на фолк звездата Милко Калайджиев с „ Ръцете ти” накара постоянно критикуващият Фънки да стане на крайници. „ Най-после Иванова е развенчана! Евала, брат! Просто нямам думи! Браво, Милко! За мен цялостен живот тя ще си остане другарката Иванова. Браво, Милко, ръцете ти говореха толкоз доста, като на онази”, със жлъч разяснява осъществяването му Фънки.

Ковачев сподели иронично отношение към звездата на естрадата и при осъществяването на„ Камино” от Стефан Илчев. Изпълнението на безконечния шлагер му донесе победа на финала. Той съумя да изправи и публиката, и журито на крайници. След оспорвана борба младият бургазлия сграбчи първото място и огромната премия – чисто нов лек автомобил. След като затрупа със суперлативи младока, Фънки не пропусна да захапе Лили. „ През цялото време до момента в който Стефан пееше си мислех: „ Абе, мама му остаряла, Иванова дали гледа шоуто? Аз, в случай че съм на нейно място, ще спра да пея за известно време. Момчето пее страховито. Леко изтощена ми наподобява Иванова”, изцепи се Фънки.

Миналата година Лили бе имитирана от Дара. Младата певица изпя „ Танго”, само че музикантът още веднъж не се сдържа. „ Толкова беше вълнуващо да видя облика на онази жена. Така ме развълнува... Като чуя нейна ария и не знам... Дара не ми хареса. Нямаше го това лъчение на другарката Иванова, което идва някъде от далечни времена, от 200, от 1000 години. Само като ѝ видя това придвижване като зомби, просто не знам”, разяснява Фънки. „ Панаири”, пресъздадена от чалга антиката Луна също не му хареса. „ Вие бяхте по-разчупена от нея. Тя е доста по-статична”, скастри я музикалният продуцент.

В последния сезон имитацията на Лили донесе победа в „ Капките” за Софи Маринова, само че единствено на полуфинала. След брилянтното ѝ осъществяване на „ Скитница”, продуцентът Маги Халваджиян не се сдържа и излезе на сцената, с цел да поздрави ромския славей. Фънки обаче още веднъж иронизира Лили за възрастта ѝ, сравнявайки я с безсмъртния основен воин на хитовия сериал „ Шотладски боец”. „ Значи, с тоя костюм едно към едно е Дънкан Маклауд! Ще полудея! С шапката.. просто нямам думи! На места до момента в който те слушах беше по-добра от Иванова. Във височините бе доста убедителна”, разяснява осъществяването на Софи чепатият музикант. Софи се скара на Фънки за отношението му към естрадната звезда и съобщи, че Лили е икона. „ Икона, само че очевидно в друга черква, не в моята”, отвърна я музикантът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР